Follow us

Οι ταινίες που δεν χάνονται στο 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, ξεχωριστά σινεφίλ αφιερώματα και εκλεκτούς καλεσμένους.

MissBloom TEAM
ταινια «Ο Καιρός των Τσιγγάνων»

Από τα φεστιβαλικά ραντεβού του φθινοπώρου δεν θα μπορούσε να λείπει το σταθερότερο όλων. Το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (24-30/11) ανάβει τους προβολείς του σε Ανδόρα και Έλλη, παρουσιάζοντας ένα δυναμικό σινεφίλ πρόγραμμα κλασικών και νέων ταινιών, από το οποίο επιλέξαμε όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε.

Ευρωπαϊκή γιορτή

Το φετινό διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα αποτελείται από εννέα συνολικά συμμετοχές, εκ των οποίων τρεις ελληνικές που έκαναν πρόσφατα την πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη δραμεντί "Black Stone" του πρωτοεμφανιζόμενου Σπύρου Ιακωβίδη, το κοινωνικού ενδιαφέροντος "Καθαρτήριο" του πολύπειρου Βασίλη Μαζωμένου και τα "Φαντάσματα της Επανάστασης" του Θάνου Αναστόπουλου, μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία στην οποία ο Ρήγας Φεραίος έρχεται αντιμέτωπος με… φαντάσματα του 18ου αιώνα.

Από τα υπόλοιπα φιλμ που διεκδικούν βραβεία ξεχωρίζει ο "Πιο Ευτυχισμένος Άνθρωπος στον Κόσμο" της Τeona Strugar Mitevska. Η ταλαντούχα σκηνοθέτρια του εξαιρετικού "Υπάρχει Θεός, το Όνομά της Είναι Πετρούνια" (2019) αφηγείται την ιστορία μιας 40χρονης γυναίκας που γνωρίζει τον έρωτα μέσω speed-dating, αγνοώντας ότι το νέο της ταίρι κρύβει ένα ένοχο παρελθόν. Έπειτα, ο βετεράνος Sergei Loznitsa στο ντοκιμαντέρ "The Kiev Trial" ρίχνει φως στην ιστορική δίκη του Κιέβου (1946), μία από τις πρώτες μεταπολεμικά που καταδίκασαν ναζί για τις εγκληματικές φρικαλεότητές τους. Επιπλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε το "Σ’ Ένα Ασφαλές Μέρος" (Γιουράι Λέροτις), το εμπνευσμένο από την απόπειρα αυτοκτονίας του ίδιου του σκηνοθέτη κροατικό δράμα που απέσπασε δύο βραβεία στο Λοκάρνο (καλύτερης πρώτης ταινίας, καλύτερου ηθοποιού).

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ