Follow us

Ογδόντα εκατ. ευρώ οι δωρεές στην Κιβωτό | Τι ψάχνουν οι Αρχές σε λογαριασμούς στελεχών - Το μυστήριο άδειασμα της θυρίδας

Οι δωρεές και χορηγίες στην Κιβωτό του Κόσμου από το 2007 έως το 2022, κυμαίνονται κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

MissBloom TEAM
κιβωτος

"Πετούν έγγραφα από τη δομή της Κιβωτού στο Αίπος της Χίου" είπε άγνωστος πληροφοριοδότης που επικοινώνησε με αξιωματικούς της αστυνομίας στη Χίο.

Άμεσα ενημερώθηκε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και αποφασίστηκε η διενέργεια έκτακτου ελέγχου στη δομή, και η συλλογή οικονομικών στοιχείων από το λογιστήριο της, όπως έγινε και στην Αθήνα.

Δύο αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν στη δομή της Χίου, όπου μετέφεραν φακέλους, οι οποίοι θα φθάσουν στη συνέχεια στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί ο οικονομικός έλεγχος και η αντιπαραβολή στοιχείων.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται 15 παιδιά και έχει τρεις εργαζόμενους. Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η ΑΑΔΕ και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν βάλει στο ερευνητικό στόχαστρο τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς τα ποσά από δωρεές και χορηγίες ακούγονται υπέρογκα, κάτι που καθιστά αναγκαία την διερεύνηση της διάθεσης αυτών των χρημάτων στους σκοπούς λειτουργίας της.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ