Follow us

Ανοίγει ο δρόμος για καθολικό εμβόλιο γρίπης | Το ανοσοποιητικό θα "θυμάται" τα στελέχη του ιού

Ένα πειραματικό εμβόλιο πέτυχε να δώσει ευρεία προστασία έναντι και των 20 γνωστών υποτύπων του ιού της γρίπης Α και Β σε αρχικές δοκιμές.

MissBloom TEAM
εμβολιο eurokinissi

Ένα πειραματικό εμβόλιο πέτυχε να δώσει ευρεία προστασία έναντι και των 20 γνωστών υποτύπων του ιού της γρίπης Α και Β σε αρχικές δοκιμές σε ποντίκια και κουνάβια, ανοίγοντας πιθανώς τον δρόμο για ένα καθολικό εμβόλιο γρίπης που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

Το εμβόλιο δύο δόσεων βασίζεται στην ίδια τεχνολογία αγγελιαφόρου RNA (mRNA) που χρησιμοποιείται στα εμβόλια COVID-19. Παρέχει μικροσκοπικά σωματίδια λιπιδίων που δίνουν οδηγίες mRNA στα κύτταρα για να δημιουργήσουν αντίγραφα πρωτεϊνών που εμφανίζονται στις επιφάνειες του ιού της γρίπης.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα καθολικό εμβόλιο δεν θα σήμαινε το τέλος της γρίπης, αλλά θα αντικαθιστούσε την ανάπτυξη ετήσιων εμβολίων μήνες πριν από την εποχή της γρίπης.

"Η ιδέα είναι να έχουμε ένα εμβόλιο που θα δίνει στους ανθρώπους ένα βασικό επίπεδο ανοσολογικής "μνήμης" σε διάφορα στελέχη γρίπης, ώστε να υπάρχουν πολύ λιγότερα κρούσματα και θάνατοι όταν εμφανιστεί η επόμενη πανδημία γρίπης", ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Scott Hensley από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ