Follow us

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

MissBloom TEAM
Moyseia

Αθήνα, η πρωτεύουσα των μουσείων. Δεκάδες μεγάλα και μικρά μουσεία, σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε και να τα ανακαλύψετε. Υπάρχει το Μουσείο Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, πραγματικά σύγχρονα τοπόσημα της πόλης. Υπάρχουν όμως και κάποια μικρότερα, για πιο εξειδικευμένο κοινό και ενδιαφέροντα ή τουλάχιστον έτσι φαίνονται. Μία επίσκεψη θα σας πείσει ότι απευθύνονται σε όλους, θα μάθετε πράγματα και θα φύγετε γεμάτοι από πληροφορίες και στιγμές που θα πάρετε μαζί σας. Παρακάτω, επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε 7 από αυτά τα πραγματικά ξεχωριστά μουσεία.

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Στεγάζεται σε ένα ιστορικό αρ νουβό κτήριο που ανήκε στην οικογένεια της Ασπασίας Μάνου, συζύγου του βασιλιά Αλέξανδρου Α’, και μπορείτε να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καφέ στο Κολωνάκι και επίσκεψη στο μουσείο. Τι καλύτερο για ένα πρωινό Σαββάτου; Ειδικά, αν έχετε παιδιά μαζί, θα ενθουσιαστούν με τα εκθέματα που παρουσιάζονται και ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας, μοναδικά τεχνολογικά επιτεύγματα και εφευρέσεις της αρχαίας Ελλάδας (o "κινηματογράφος" των αρχαίων Ελλήνων και το αυτοκινούμενο κουκλοθέατρο του Ήρωνος, οι εφευρέσεις του Αρχιμήδη, ο μουσικός καθρέπτης του Κτησιβίου, παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων, ναυτική και ιατρική τεχνολογία, ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων). Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και η έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων, πάντα υπό την επιμέλεια και φροντίδα του ιδρυτή του μουσείου, Κώστα Κοτσανά.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ