Follow us

Σεισμός στην Εύβοια | Αγωνία για το άγνωστο ρήγμα και τις συνεχείς δονήσεις - Τι προβληματίζει τους σεισμολόγους

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι σεισμολόγοι για την εξέλιξη του φαινομένου, μετά και τον σεισμό των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια.

MissBloom TEAM
σεισμος ΙΝΤΙΜΕ

Προβληματισμό συνεχίζει να προκαλεί στους σεισμολόγους η σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια, μετά και την ισχυρή δόνηση των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Όπως ανέμεναν οι σεισμολόγοι, η μετασεισμική ακολουθία ήταν έντονη, καθώς καταγράφηκαν τέσσερις μετασεισμοί σε μόλις μισή ώρα. Mέχρι το πρωί της Τετάρτης, σημειώθηκαν δεκάδες μετασεισμοί μικρής έντασης που έκαναν τους κατοίκους να νιώθουν ότι τρέμει η γη κάτω από τα πόδια τους.

Υπενθυμίζεται ότι η σεισμική δραστηριότητα του συγκεκριμένου ρήγματος άρχισε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, με τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί 4,2 Ρίχτερ και 4,1 Ρίχτερ αλλά και δεκάδες άλλοι με μικρότερα μεγέθη.

Στους δρόμους οι κάτοικοι - Ζημιές σε κτίρια

Στους δρόμους έμειναν τη νύχτα οι κάτοικοι στη νότια Εύβοια και κυρίως στην κοινότητα Ζαράκων, καθώς από τον βραδινό σεισμό προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια ενώ παράλληλα εντάθηκε η ανησυχία τους για την εξέλιξη του φαινομένου.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ