Follow us

Οι γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο- το BBC δημοσίευσε τη λίστα του για τις 100 γυναίκες του 2022

Ακτιβίστριες, αθλήτριες, πολιτικοί, γιατροί, επιστήμονες, καλλιτέχνες- γυναίκες που αλλάζουν κυριολεκτικά τον κόσμο με το θάρρος, την καρδιά και το μυαλό τους.

MissBloom TEAM
Γυναίκα - πορεία iStock

Φέτος είναι η 10η χρονιά που το BBC τιμά τις γυναίκες που αλλάζουν με το έργο και το παράδειγμά τους τον κόσμο.

Έτσι και φέτος δημοσίευσε τη λίστα 100 επιδραστικών γυναικών από όλο τον κόσμο και τα πεδία που εργάζονται ακούραστα και άφοβα για ένα καλύτερο μέλλον- για την ανθρωπότητα και τον Πλανήτη.

Ακτιβίστριες, αθλήτριες, πολιτικοί, καλλιτέχνες, γιατροί, επιστήμονες. Ας γνωρίσουμε κάποιες από αυτές ενδεικτικά- αξίζει όμως να διαβάσετε αναλυτικά τη λίστα εδώ. Γυναίκες που αποτελούν όντως πρότυπα.

H γυναίκα που κόβει τα μαλλιά της- σύμβολο

Στο σύμβολο αυτό τιμώνται όλες οι γυναίκες που βγήκαν στους δρόμους του Ιράν και στα social media προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο της 22χρονης Μahsa Amini που πέθανε κατά τη διάρκεια κράτησης της από την Αστυνομία των Ηθών στις 13 Σεπτεμβρίου του 2022. Έκτοτε ήταν οι γυναίκες που ηγήθηκαν μιας εξέγερσης που δεν λέει να κοπάσει, καθώς ο ιρανικός λαός ζητά σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, εκσυγχρονισμό και κοσμικό κράτος.

Το κόψιμο των μαλλιών ήταν μια συμβολική κίνηση των γυναικών της εξέγερσης που όχι μόνο έβγαλαν τα χιτζάμπ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά έκοψαν και τα μαλλιά τους.

Κίνηση που μιμήθηκαν διάσημες ηθοποιοί, πολιτικοί και γυναίκες που ασκούν επίδραση δηλώνοντας έτσι την συμπαράσταση στον αγώνα των αδελφών μας.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ