Follow us

Φωτογραφία από το 1936 πυροδοτεί θεωρίες ότι το ταξίδι στο χρόνο ίσως τελικά να είναι εφικτό

Στο ασπρόμαυρο κλικ της Berenice Abbott, όπου απαθανατίζεται πολυσύχναστος δρόμος της Νέας Υόρκης, ένας άνδρα φέρεται να μιλάει σε κινητό τηλέφωνο.

MissBloom TEAM
Ταξίδι στον χρόνο iStock

Μια φωτογραφία από το προσωπικό αρχείο της Αμερικανίδας φωτογράφου Berenice Abbott κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας σύγχυση και προβληματισμό μεταξύ των χρηστών. Ο λόγος για το ασπρόμαυρο κλικ του 1936 όπου απαθανατίζεται ο πολυσύχναστος δρόμος της Union Square στην καρδιά της Νέας Υόρκης, με τους βιαστικούς περαστικούς και πωλητές να κινούνται αδιάφοροι στο πλάνο. Η Abbott ασχολήθηκε κυρίως με την φωτογράφηση αστικών τοπίων, ενώ συνέβαλε με το έργο της στην διεκπεραίωση του αστικού σχεδιασμού της μεγαλούπολης.

Εκ πρώτης όψεως, η εικόνα από την μακρινή δεκαετία του 1930 φαίνεται πως αναπαριστά μια καθημερινή ημέρα στην κεντρική γειτονιά, ωστόσο με μια πιο προσεκτική ματιά στο κεντρικό πλάνο διακρίνεται ένας διερχόμενος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με το κοινό προβαίνει σε μια εντελώς ασυνήθιστη πράξη για την εποχή του.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ