Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί γύρω μας που δεν αγαπούν τα Χριστούγεννα, αλλά εγώ σίγουρα δεν είμαι μία από αυτές. Όλη η μαγεία, η λάμψη και η καλή διάθεση των ημερών αυτών, λειτουργούν σαν τονωτικό στον οργανισμό μου με αποτέλεσμα να βλέπω παντού την αισιοδοξία και την ομορφιά. Θα μου πεις, "κορίτσι μου μάλλον έχεις θέματα" αλλά θα απαντήσω ότι έστω και για λίγες μέρες τον χρόνο δικαιούμαι να ξεφεύγω από τη μουντή πραγματικότητα και να ζω σε μία άλλη, πιο παραμυθένια διάσταση. Νομίζω όλοι μας.
Και κάπως έτσι, φέτος πήρα τη σπουδαία απόφαση να επιμεληθώ εγώ προσωπικά το γιορτινό τραπέζι γιατί αφενός θέλω να περιποιηθώ την οικογένειά μου και αφετέρου βαρέθηκα - ναι το ομολογώ - το ρολό χοιρινό και τη γαλοπούλα. Για το δικό μου τραπέζι, θέλω κάτι πιο σύγχρονο και εναλλακτικό. Α και κάτι πιο ελαφρύ και λιγότερο παραδοσιακό. Και κάπως έτσι κατέληξα στο ότι θα φτιάξω το πιο νόστιμο και εορταστικό brunch της χρονιάς. Φυσικά ο πατέρας μου με κοίταξε περίεργα όταν ανακοίνωσα τα σχέδιά μου και ο αδερφός μου κρυφογέλασε, αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Σκοπεύω να κάνω το πιο αξιομνημόνευτο τραπέζι και είμαι σίγουρη ότι θα το πετύχω.
Τα υλικά ήταν πολλά και εκλεκτά. Αυγουλάκια από το χωριό, όλων των ειδών οι πίτες, μπρουσκέτες για τους πιο απαιτητικούς, κοτομπουκιές, γλυκά - άπειρα - τρία διαφορετικά είδη ομελέτας, αλλαντικά και τυριά (που τα λατρεύω), vegan επιλογές για την ξαδέρφη μου, ατομικές πίτσες από τα χεράκια μου και πολλές σαλάτες. Ομολογώ ότι έμεινα στην κουζίνα ένα ολόκληρο 2ήμερο αλλά χαλάλι. Αν είναι να κάνω την οικογένειά μου χαρούμενη, δεν λογαριάζω τίποτα.
Και μιας και το φαγητό θα ξέφευγε από συνηθισμένα, δεν θα μπορούσαν και τα ποτά της ημέρας να είναι τα βαρετά και προβλέψιμα. Ευτυχώς οικογενειακώς τρέφουμε μία ιδιαίτερη αγάπη στην Amita, η οποία δεν λείπει ποτέ από τα ψυγείο μας.
Από την παιδική μας ακόμα ηλικία, θυμάμαι τους ομηρικούς καυγάδες που ρίχναμε με τον αδερφό μου για το τελευταίο ποτήρι του αγαπημένου μας χυμού και τελικά την εκεχειρία που κάναμε αμέσως μετά, όταν συνειδητοποιούσαμε ότι μπορούσαμε να μοιράσουμε την ποσότητα στα δύο. Φέτος βέβαια καυγάδες δεν θα υπάρξουν, αφενός γιατί έχουμε ενηλικιωθεί εδώ και πολλά χρόνια και αφετέρου γιατί θα υπάρχει άφθονη Amita για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και απαιτήσεις.
Όταν το κέφι ανάψει, σχεδιάζω να φτιάξω και μερικά cocktails με Amita, αλλά αυτό θα είναι η μικρή έκπληξη που επιφυλάσσω για το εορταστικό μου brunch. Είμαι άλλωστε σίγουρη ότι θα κυλήσουν υπέροχα, γιατί με τέτοιες συνταγές και την Amita στο τραπέζι, η χαρά, η αγάπη και φυσικά η όρεξη, θα κυριαρχούν στο οικογενειακό μου τραπέζι, που με τόση λαχτάρα ετοιμάζω.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr