Follow us

Ιράν | Συνελήφθη η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια Τaraneh Alidoosti.

Το κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται στο Ιράν- τώρα συνελήφθη η Αlidoosti, γνωστή παγκοσμίως από τον ρόλο της στην ταινία "Ο Εμποράκος".

MissBloom TEAM
alidoosti Splash news Ideal

Η διάσημη Ιρανή ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Τaraneh Alidoosti, συνελήφθη σήμερα στο Ιράν, εν μέσω του κινήματος των διαδηλώσεων που εισέρχεται στον τέταρτο μήνα.

Γνωστή για τους ρόλους της σε πολλές ταινίες του σκηνοθέτη Αsgar Farhadi, η Τaraneh Alidoosti έχει επανειλημμένα εκφράσει την υποστήριξή της με αναρτήσεις στο Instagram στις διαδηλώσεις, που πυροδοτήθηκαν από το θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου της Μahsa Amini, μιας νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής που συνελήφθη επειδή παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τις γυναίκες.

Τaraneh Alidoosti συνελήφθη για τις πρόσφατες ενέργειές της στη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών και περιεχομένου και για υποκίνηση πρόκλησης χάους", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, χωρίς να αναφέρει τον τόπο της σύλληψης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η 38χρονη ηθοποιός κατήγγειλε τις αρχές στις 8 Δεκεμβρίου για τον απαγχονισμό του Μοhsen Shekari, ο οποίος εκτελέστηκε αφού κατηγορήθηκε για "πόλεμο κατά του Θεού", βάσει του ισλαμικού νόμου. "Οποιοσδήποτε διεθνής οργανισμός παρακολουθεί αυτό το λουτρό αίματος χωρίς να αντιδρά αποτελεί μια ντροπή για την ανθρωπότητα", έγραψε στο Instagram.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ