Follow us

Πού θα φας αυτές τις γιορτές στην Κηφισιά;

Η βασίλισσα των βορείων παραμένει πάντοτε μία γοητευτική χριστουγεννιάτικη εξόρμηση εντός πόλης κι εμείς σου προτείνουμε εκείνα τα μέρη που αξίζουν γαστρονομικής προσοχής.

εστιατορια

To άλσος και οι πύργοι. Ο κοσμοπολιτισμός και τα νεοκλασικά. Η πλατεία Κεφαλαρίου, η Λεβίδου και οι υπόλοιποι δρόμοι. Ο Βάρσος και τα υπόλοιπα ιστορικά σποτ. Είναι γεγονός πως η Κηφισιά προσφέρει αρκετές αφορμές για να την επισκεφθεί κανείς, ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών που δείχνει να της ταιριάζει απόλυτα. Σε όλα τα παραπάνω προσθέσαμε και κάποιους νόστιμους λόγους.

"Buba Bistrot Exotique"

Το εξωτικό bar-restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει μαξιμαλιστικό ύφος και fun διάθεση, κάτι που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ήδη από την είσοδο του νεοκλασικού στο οποίο στεγάζεται. Η κουζίνα του κινείται σε κλασικά ασιατικά πιάτα με πολύ ενδιαφέροντα twists και ιδιαίτερη αδυναμία στο Thai, ενώ σιγοντάρεται από την αρκετά υπολογίσιμη μπάρα και τα signature cocktails αυτής.

Παπαδιαμάντη 4, τηλ. 210 6231151

"Dal Professore"

Η rustico-elegante τρατορία του πολυταξιδεμένου σεφ Νίκου Δημητροκάλη έχει μετακομίσει εδώ και περίπου 2,5 χρόνια από το Μαρούσι στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Εξακολουθεί όμως να παρέχει στον επισκέπτη μία θαυμάσια και updated εκδοχή της cucina casalinga (της σπιτικής μαγειρικής της Ιταλίας), με βάση την πολύ καλή πρώτη ύλη και τη βαθιά πίστη στις καθαρές γεύσεις.

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, τηλ. 210 6109988

"Artisanal"

Το bar-restaurant των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε προορισμό των βορείων προαστίων για όλους τους σωστούς λόγους: Ο εξαιρετικά στιλάτος χώρος από το δίδυμο των Μουρίκη - Γαβαλά, η ευρέως δημιουργική κουζίνα του Δημήτρη Δημητριάδη (Bραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022) και η εξίσου αξιόλογη δουλειά στο μπαρ είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Ζηρίνη 2, τηλ. 210 8086111

"Παπαϊωάννου"

Πίσω στην άνοιξη του 2021, ο Γιώργος Παπαϊωάννου άνοιξε τα πανιά του και βρήκε νέο λιμάνι σε ένα κομψό αρχοντικό του 19ου αιώνα, στο Κεφαλάρι. Έκτοτε, το βραβευμένο θαλασσινό εστιατόριο διαπρέπει σε μία υψηλών προδιαγραφών κουζίνα που μυρίζει ιώδιο κι αλμύρα και κάνει τη διαφορά με μία all star ψαριέρα.

Κολοκοτρώνη 32, τηλ. 210 7546046

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ