Follow us

Τα κόλπα των CEOs για να έχουν ευτυχισμένους υπαλλήλους στις γιορτές

Ταχύρυθμα μαθήματα διαχείρισης για την πιο ζόρικη περίοδο του χρόνου.

MissBloom TEAM
Θέλω προαγωγή! Πέτυχέ τη σε 3 βήματα με τις συμβουλές των CEO

Ο Δεκέμβριος, εκτός από μήνας εορτασμών και καταχρήσεων, αποτελεί παραδοσιακά και μια από τις πιο πιεσμένες περιόδους του χρόνου για όσους έχουν την τύχη (;) να κατέχουν κάποια θέση ευθύνης σε οποιαδήποτε εταιρεία -βλέπεις, ο εκάστοτε "μανατζαρέος" είναι αναγκασμένος να παίξει σωστά ένα απαιτητικό παιχνίδι ισορροπιών, οφείλοντας από τη μια να πιάσει τους στόχους του και από την άλλη να διατηρήσει ακμαίο το ηθικό μιας ομάδας, τα μέλη της οποίας δε βλέπουν την ώρα να "κατεβάσουν ρολά" και να φύγουν τρέχοντας για διακοπές. Μήπως αυτά που μόλις διάβασες σου θυμίζουν κάτι; Τα κόλπα των CEOs για να έχουν ευτυχισμένους υπαλλήλους στις γιορτές λοιπόν.

Δες τι έχουν να σε συμβουλεύσουν οι CEOs τεσσάρων σταθερά ανερχόμενων εταιρειών.

Θύμισέ τους το νόημα της προσφοράς

"Οι διακοπές των Χριστουγέννων, εκτός από περίοδος ξεκούρασης, πρέπει είναι και περίοδος προσφοράς. Αυτό που ζητάω σαν χάρη από τους υπαλλήλους μου λοιπόν πριν φύγουν για διακοπές είναι, κατά την ολιγοήμερη απουσία τους, να αφιερώσουν και χρόνο όχι μόνο στην οικογένειά τους και στους αγαπημένους τους αλλά και σε μεμονωμένα άτομα αλλά και σε κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις το άγχος και την μελαγχολία που πολλές φορές αισθάνεσαι κατά την περιόδου των γιορτών είναι προσφέροντας στον πλησίον σου".

Τήρησε το πρόγραμμα ως εκεί που μπορείς

"Είτε σου αρέσει, είτε όχι, οι τελευταίες ημέρες της χρονιάς που φεύγει και οι πρώτες εκείνης που έρχεται αποτελούν μια περίοδο μάλλον όχι και τόσο παραγωγική, κυρίως επειδή όλοι έχουν το μυαλό τους στις διακοπές και την ξεκούραση -κάτι απόλυτα ανθρώπινο και φυσιολογικό. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το συγκεκριμένο πρόβλημα, κάνοντας τρία πολύ απλά πράγματα: πρώτον, θέσε αυστηρά deadlines για όλα αυτά που θα πρέπει να γίνουν προτού οι υπάλληλοι φύγουν για διακοπές.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ