Ποιες είναι οι πιο πιθανές Κυριακές για να στηθούν οι πρώτες κάλπες- Πότε θα γίνουν οι δεύτερες και καθοριστικές

Μπαίνουν μπροστά οι μηχανές για τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια με μοντέλο ΔΕΘ. Προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών και μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου ετοιμάζει τον σχεδιασμό των επόμενων εβδομάδων με διττό στόχο: τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου με φόντο το κοινωνικό αποτύπωμα και την προετοιμασία των υπόλοιπων επισκέψεων του πρωθυπουργού στην Περιφέρεια.

Όλα δείχνουν ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο πιθανός μήνας της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Στις 2, στις 9 ή 23 Απριλίου, με πιθανότερη την Κυριακή των Βαΐων. Το πράσινο φως θα το δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταθμίζοντας όλα τα ενδεχόμενα και τις δυσκολίες της κάθε επιλογής, αφού θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η ημερομηνία της δεύτερης κάλπης, η οποία θα πρέπει να έχει απόσταση τουλάχιστον 21 ημέρες από την πρώτη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ολοκληρωθούν και να κατατεθούν για συζήτηση στη Βουλή όλα τα σχέδια νόμου με κοινωνικό αντίκτυπο. Σημαντικό θεωρείται το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, με το οποίο ξεκαθαρίζονται οι αρμοδιότητες των δήμων, της περιφέρειας και των υπουργείων (σ.σ στόχος να σταματήσει το πινγκ πόνγκ των ευθυνών και ο κάθε φορέας να γνωρίζει τις αρμοδιότητες αλλά και τις ευθύνες του) η λειτουργία των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας του Υπουργείου Υγείας αλλά και το νέο πλαίσιο για τη δωρεά και τη μεταμόσχευση οργάνων, οι διατάξεις για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία αλλά και νομοσχέδια του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν στην απασχόληση των εργαζομένων στον πολιτιστικό τομέα και οι νέοι κανόνες λειτουργίας των μουσείων.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr