Follow us

Vegan διατροφή | 4 συνταγές για κέικ για ένα νόστιμο σνακ τα απογεύματά σου

Και τα swaps για να μετατρέπεις κάθε συνταγή για κέικ στη vegan εκδοχή της.

κεικ iStock

Θέλεις να αποκλείσεις τα γαλακτοκομικά και τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή σου και ψάχνεις να βρεις τρόπους για να αντικαταστήσεις; Είτε είσαι vegan, είτε όχι, είναι πιθανό να θέλεις να μειώσεις τις ποσότητες αυτών των τροφών. Πώς θα αντικαταστήσεις στις γλυκές συνταγές αυτά τα προϊόντα; Σίγουρα, γίνεται πανεύκολα.

Πώς να αντικαταστήσεις το αυγό;

Το αυγό συμπεριλαμβάνεται σε πληθώρα γλυκών συνταγών. Πώς μπορείς να το αντικαταστήσεις; Υπάρχουν πολλά υποκατάστατα για αυτό και ένα από τα πιο εύκολα είναι το flax egg.

Τι είναι το flax egg;

Το flax egg χρησιμοποιείται ευρέως στη vegan κουζίνα και αποτελείται από τριμμένο λιναρόσπορο και ζεστό νερό. Το αυγό χρησιμοποιείται στη μαγειρική γιατί βοηθάει να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κάτι αντίστοιχο κάνει, λοιπόν, και το συγκεκριμένο υποκατάστατο. Ο λιναρόσπορος μαζί με το νερό δημιουργούν μία κολλώδη μάζα που έχει τις αντίστοιχες ιδιότητες.

Πώς θα το φτιάξεις: Ανακάτεψε ένα κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο με 3 κ.σ. ζεστό νερό και άφησέ το για λίγη ώρα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αυτή η ποσότητα μπορεί να αντικαταστήσει ένα αυγό.

Πώς να αντικαταστήσεις το βούτυρο;

Ένα φυτικό spread μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως το βούτυρο. Για να βεβαιωθείς ότι το φυτικό spread που επιλέγεις δεν περιέχει ζωικά συστατικά, ρίξε μια ματιά στη λίστα των συστατικών.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ