Follow us

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: Σύμβολο του σεξ, γλύπτρια και φωτορεπόρτερ

Η ιδιωτική ζωή της Lolo υπήρξε πολύ πιο πικάντικη από το σενάριο οποιασδήποτε από τις ταινίες της.

MissBloom TEAM
Gina Lollobrigida Splash News / Ideal Image

Μία από τις πιο θρυλικές παρουσίες του ιταλικού κινηματογράφου και αδιαφιλονίκητο διεθνές σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, η Τζίνα Λολομπρίτζιντα γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927, στο Σουμπιάκο, ένα γραφικό χωριό στα περίχωρα της Ρώμης. Ηταν κόρη ενός πλούσιου κατασκευαστή επίπλων, που έχασε όλη την περιουσία του εξαιτίας ενός αγγλοαμερικανικού βομβαρδισμού.

Το 1944, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οικογένεια μετακόμισε στη Ρώμη. Η 17χρονη Τζίνα μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών και έκανε μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής, ενώ ασχολήθηκε επίσης με το μόντελινγκ. Το 1947 πήρε μέρος στα καλλιστεία για τη Μις Ρόμα και κατέκτησε άνετα τη δεύτερη θέση, ενώ στους τελικούς για τη Μις Ιταλία κατέκτησε την τρίτη θέση, με τις Λουτσία Μποζέ και Τζιάνα Μαρία Κανάλε στην πρώτη και τη δεύτερη αντίστοιχα, οι οποίες θα γινόντουσαν επίσης σταρ του σινεμά. Η συμμετοχή της στα καλλιστεία τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων του κινηματογράφου.

Από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα γυρίζοντας περισσότερες από 60 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων μερικών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ