Λιοντάρια, λύκοι, λεοπαρδάλεις σε φορέματα έφεραν αντιδράσεις στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι | Το αμφιλεγόμενο catwalk του οίκου Schiaparelli

Η Peta αντέδρασε για τα φορέματα που παρουσίασε ο οίκος Schiaparelli στο show υψηλής ραπτικής.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η φιλοζωική οργάνωση PETA κατήγγειλε τις σουρεαλιστικές δημιουργίες του οίκου Schiaparelli που παρουσιάστηκαν σήμερα κατά την έναρξη της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Ο λόγος ήταν ότι τα φορέματα έφεραν ομοιώματα κεφαλών άγριων ζώων, σε φυσικό μέγεθος και εξαιρετικά αληθοφανή.

Η Naomi Campbell ανέβηκε στην πασαρέλα με κεφάλι λύκου ενσωματωμένο στο παλτό της. Κεφαλές λιονταριών δέσποζαν στο μπούστο των φορεμάτων που παρουσίασαν η Irina Shayk και η Kylie Jenner.

"Η διαβεβαίωση του οίκου Schiaparelli ότι "κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε” κατά τη δημιουργία αυτής της κολεξιόν είναι αντικειμενικά ψευδής", σχολιάζει η PETA σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η φιλοζωική οργάνωση υπογραμμίζει ότι τα επίμαχα φορέματα εξυμνούν το κυνήγι κεφαλών άγριων ζώων, καταγγέλλοντας παράλληλα τη χρήση μεταξιού και μαλλιού – υλικά για τα οποία "μεταξοσκώληκες ζεματίστηκαν ζωντανοί και πρόβατα έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης".

Ο Daniel Roseberry, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας, εξήγησε πως οι δημιουργίες με τις ψεύτικες κεφαλές ζώων είναι εμπνευσμένες από την κόλαση του Δάντη. "Η λεοπάρδαλη, το λιοντάρι και ο λύκος αντιπροσωπεύουν τη λαγνεία, την αλαζονεία και τη φιλαργυρία, αντίστοιχα", δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ