Follow us

Η Νατάσα Γιάμαλη μόλις πρότεινε τη λύση για να αντιμετωπιστούν οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

ΞΑΝΑ ο σύζυγος, ΞΑΝΑ μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

MissBloom TEAM
Νατάσα Γιάμαλη Instagram

Πριν από τρεις μέρες, ένας 50χρονος στη Νίκαια στραγγάλισε τη σύζυγό του μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημά του, το οποίο είναι και η πρώτη γυναικοκτονία του 2023. Η Νατάσα Γιάμαλη έκανε ένα σχόλιο μέσα από την εκπομπή της στο Kontra24, χρησιμοποιώντας για ακόμα μία φορά τα πιο σωστά λόγια.

Η Νατάσα Γιάμαλη μίλησε για την "Κιβωτό του Κόσμου" και έδειξε με τον πιο σωστό τρόπο τον "ελέφαντα" στο δωμάτιο

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην πρώτη γυναικοκτονία του έτους ενώ ευχήθηκε αυτή να είναι και η τελευταία. Τόνισε πως το μοτίβο που ακολουθήθηκε ήταν ίδιο, με τον δράστη να είναι για ακόμα μία φορά ο σύζυγος και ο στραγγαλισμός να λαμβάνει χώρα για ακόμα μία φορά μέσα στο σπίτι του θύματος. Η δημοσιογράφος τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να αναγνωριστεί ο όρος "γυναικοκτονία" σημειώνοντας πως οι φορείς της Πολιτείας χρειάζεται να επιμείνουν και άλλο σε δομές και μέριμνα.

"Την Κυριακή, δυστυχώς είχαμε την πρώτη -και εύχομαι την τελευταία- γυναικοκτονία του 2023. Το 2022 έκλεισε με εικοσιτέσσερις γυναικοκτονίες, ήτοι περίπου δύο γυναικοκτονίες τον μήνα. Στη Νίκαια αυτή τη φορά, ο θύτης, ΞΑΝΑ ο σύζυγος, ΞΑΝΑ μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Την στραγγάλισε. ΞΑΝΑ ακολουθήθηκε το "δόγμα Μπαλάσκα", με τον δράστη να τηλεφωνεί στις Αρχές για να παραδοθεί ώστε να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης και να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του "εν βρασμώ". ΞΑΝΑ υπήρχε ιστορικό καταγγελιών με τον δράστη να έχει συλληφθεί μάλιστα. ΞΑΝΑ κανείς από τον περίγυρο δεν έπεσε από τα σύννεφα. Ήταν γνωστές οι πρακτικές του δράστη. Όσες καμπάνιες με μωβ φόντα και να γίνουν, όσες εθνικές στρατηγικές και αν παρουσιαστούν, όσα "ΜΙΛΑ" κι αν φωνάξουμε, αν δεν δημιουργηθεί ένα πλήρες πλαίσιο που θα διευκολύνει οικονομικά και νομικά τις γυναίκες να ξεφύγουν, τόσο ο αριθμός των δολοφονημένων μέσα στα ίδια τους τα σπίτια θα αυξάνεται. Δεν αρκούν κάποιες δομές φιλοξενίας. Δεν αρκούν κάποια εξειδικευμένα γραφεία σε κάποια αστυνομικά τμήματα. Χρειάζεται επιμονή από τους φορείς της Πολιτείας και νομική, οικονομική και στεγαστική μέριμνα για τα θύματα. Όπως χρειάζεται και νομική αναγνώριση του όρου "γυναικοκτονία", όχι γιατί είναι κατώτερο ή άλλο είδος οι γυναίκες, αλλά γιατί υπάρχουν εγκλήματα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αν δεν ταυτοποιηθούν ως τέτοια, δε θα μπορέσουν ποτέ να αντιμετωπιστούν."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ