Follow us

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (30/1-5/2)

Έννοιες όπως η αλλαγή, η κυριαρχία και ο μυστικισμός απασχολούν τους καλλιτέχνες στα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

MissBloom TEAM
Εκθέσεις Studio Vaharidis

Γνόφος αγνωσίας

Ως σύγχρονος μελετητής της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης, ο Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος αναζητά την πνευματικότητα, την περισυλλογή και την προσευχή. Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα, γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό, όπου η λέξη γνόφος συμβολίζει όχι μόνο τη θεϊκή παρουσία, αλλά και το μαύρο χρώμα, βασικό εργαλείο προσδιορισμού του χώρου και του ύφους της ζωγραφικής του Καλογερόπουλου. Στα μεγάλης κλίμακας σχέδια με τα εξάγωνα σχήματα και τις φόρμες που θυμίζουν πλέγμα ή συρματόπλεγμα, ο καλλιτέχνης πειραματίζεται με υλικά όπως γραφίτης, λάδι, κάρβουνο, αυθεντικό μαλλί και ξύλο. Τα ζωγραφικά έργα συνοδεύει το δεκάλεπτο βίντεο "Στέρνα" (2017) στο οποίο βλέπουμε τον καλλιτέχνη να επιτελεί μια τελετουργική περφόρμανς, θάβοντας μια στέρνα σε ένα μεγάλο λευκό χαρτί που έφτιαξε μόνος του από ένα κολάζ χαρτιών.

Εγκαίνια: 3/2 (7-10 μ.μ.)

Info: Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" | 3-19/2 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ. - 7 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε περισσότερα στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ