"Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα": Η επιστροφή ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μπλοκμπάστερ

Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, ακόμα και τον ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς συναντάμε στη διανομή της νέας γαλλικής περιπέτειας που εμπνέεται από τα αγαπημένα κόμιξ των Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από την πρώτη φορά που οι κάτοικοι του Γαλατικού Χωριού πήδησαν από τις σελίδες των κόμιξ των Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί στη μεγάλη οθόνη, αλλάζοντας τα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά δεδομένα. Τέσσερις ταινίες μετά, το αχτύπητο δίδυμο των Αστερίξ και Οβελίξ ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στον "Δρόμο για την Κίνα" με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, στο ρόλο του Αστερίξ, τον δοκιμασμένο σταρ Γκιγιόμ Κανέ. Προτού, όμως, δούμε τι μας επιφυλάσσει το νέο κεφάλαιο της σειράς, αξίζει μια αναδρομή στο πώς οι ήρωες των Ουντερζό και Γκοσινί έφτασαν να θεωρούνται το πιο αξιόπιστο και κερδοφόρο κινηματογραφικό franchise στην Ευρώπη.

Μαγικός σινε-ζωμός

Πολύπειρος σκηνοθέτης λαϊκών κωμωδιών, ο Κλοντ Ζιντί ανέλαβε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 την πρώτη μεταφορά αξιώσεων των περιπετειών των ανυπότακτων Γαλατών με ζωντανούς ηθοποιούς. Το "Αστερίξ και Οβελίξ Εναντίον Καίσαρα" (1999) ήταν για την εποχή της η ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του γαλλικού σινεμά, με προϋπολογισμό κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ και με συνωστισμό κορυφαίων σταρ. Κριστιάν Κλαβιέ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ ενσάρκωναν τους Αστερίξ και Οβελίξ, αντίστοιχα, ενώ το καστ συμπλήρωναν ονόματα όπως ο Ρομπέρτο Μπενίνι στο απόγειο της καριέρας του και η Λετισιά Καστά. Η ταινία βρήκε θερμότατη ανταπόκριση στο κοινό, αγγίζοντας τα 100 εκατ. ευρώ και εγκαινιάζοντας έναν "πυρετό" γύρω από οτιδήποτε αφορούσε τον Αστερίξ.

Διαβάστε περισσότερα στο Athinorama.gr