Follow us

Ποιες ελληνικές πόλεις επιλέγουν ξένοι και Έλληνες για ένα "city break"

Τα City Breaks αποδεικνύονται σωτήρια για τις πόλεις καθώς τις τροφοδοτούν όλο τον χρόνο με τουρισμό.

MissBloom TEAM
τουρισμος istock images

Βασικός τροφοδότης της οικονομίας και για όλες τις εποχές του χρόνου, ο "τουρισμός των πόλεων" (city break) αναδεικνύεται "δυνατό χαρτί” για πολλούς προορισμούς που επενδύουν σε αυτόν ενώ όπως φαίνεται η χώρα μας διαθέτει ουκ ολίγες επιλογές. Παρόλο που συνήθως περιορίζεται σε τρεις ή τέσσερις μέρες (από Παρασκευή έως Δευτέρα) είναι μια μορφή τουρισμού που δίνει "ανάσα” ειδικά τους μήνες που η τουριστική κίνηση γενικότερα είναι πεσμένη, τόσο από Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς.

Μετά την Αθήνα, που κρατά τα σκήπτρα του city break και την Θεσσαλονίκη που έπεται αλλά είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι τρεις πόλεις που έχουν πολύ ανεπτυγμένο city break τουρισμό, είναι το Ναύπλιο, η Καλαμάτα και η Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Κελαϊδίτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

"Οι ελληνικές πόλεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και μπορούν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους τουρίστες. Η Αθήνα βέβαια και παρά την πανδημία, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ, οι city break τουρίστες εκτιμώ ότι πρέπει να έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50% αλλά έχει ακόμη πολλά περιθώρια να πάει πολύ πιο ψηλά", αναφέρει ο κ.Κελαϊδίτης.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ