Follow us

Γιατί χρειάζεται grooming το κατοικίδιό μας;

Ρωτήσαμε τους ειδικούς.

MissBloom TEAM
Σκύλος iStock

Οι experts του Doghood grooming μας μιλάνε για την ουσιαστική σημασία του grooming στο κατοικίδιό μας.

"Το σκυλάκι μας από μηνών (κουτάβι) θα πρέπει να το βάλουμε στην διαδικασία του grooming (περιποίηση) για να μπορέσει το ίδιο να αισθανθεί οικία με τη διαδικασία του καλλωπισμού του. Ωστόσο πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο καλλωπισμός του σκύλου μας είναι ανάγκη που πρέπει να μας γίνει ρουτίνα για την υγεία του και όχι περιττή πολυτέλεια.

Όσο πιο συνεπείς και επιμελείς είμαστε στον καλλωπισμό του (μπάνιο, χτένισμα, κούρεμα, ξεκόμπιασμα, καθαρισμό πρωκτικών αδένων, κόψιμο νυχιών, απομάκρυνση νεκρού τριχώματος, κλπ.) τόσο πιο εύκολο θα είναι για αυτό η διαδικασία αυτή και θα την αποδέχεται σαν ρουτίνα του.

Ανάμεσα από τις επισκέψεις μας σε επαγγελματία κομμωτή θα πρέπει με συνέπεια ανάλογα το σκυλάκι μας να το χτενίζουμε και να απομακρύνουμε το νεκρό τρίχωμα έτσι θα το διευκολύνουμε και ψυχολογικά όταν θα κάνει το grooming του στον επαγγελματία κομμωτή, που με τα εξειδικευμένα προϊόντα (σαμπουάν, μαλακτική κ.α) θα επαναφέρει το τρίχωμα του σκύλου μας και θα είναι πιο υγιές.

Κάθε σκυλάκι ξεχωριστά θα πρέπει να είναι περιποιημένο και να καλλωπίζεται για να αισθάνεται καλύτερα και να είναι πιο υγιές".

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες το Doghood Grooming στο Χαλάνδρι Ιnstagram.com/doghoodgrooming

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ