Follow us

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Τα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

γαλλικη κουζινα

Έχουν καταναλωθεί μπόλικοι τόνοι μελανιού στη Βίβλο της παγκόσμιας γαστρονομίας σχετικά με τη σημασία της γαλλικής κουζίνας σε αυτή. Κάτι απολύτως λογικό αν αντιληφθεί κανείς πως μιλάμε για την μάλλον πιο επιδραστική γευστική κουλτούρα ever, πολύ πριν τις μοριακές καινοτομίες ή τους nordic πειραματισμούς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι Γάλλοι γνωρίζουν πώς να περνούν καλά, να τρώνε και να πίνουν, κάτι που αντικατοπτρίζεται πλήρως σχεδόν σε κάθε είδος επιχείρησης εστίασης που στήνουν (ή που στήνεται από άλλους αλλά προς αυτή την κατεύθυνση), εντός ή εκτός της χώρας τους. Αυτό μοιάζει να ισχύει και για τα καθ' ημών σε μια τάση που ισχυροποιείται με νέες αφίξεις και διαχρονικά φαβορί. Γαλλικά (ή περίπου γαλλικά) μπαρ και εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι, που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις "Allez les Bleus!".

"La Cigale"

Δύο Γάλλοι, ο Grégory και ο Alexandre, είναι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τη γέννηση αυτού του κεφάτου wine bar στο Παγκράτι, που δείχνει να πατά εξίσου καλά και στα δύο συνθετικά της εν λόγω κατηγορίας. "Εκεί όπου η Προβηγκία συναντά το ελληνικό terroir" είναι το motto τους και το υλοποιούν με νόστιμα μυστικά της Προβηγκίας αλλά και κάποια από τα μυστικά των γιαγιάδων τους, συνδέοντάς τα με κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις της χώρας μας. Το κρασί έχει ασφαλώς τον πρώτο λόγο, με έναν καλά ψαγμένο και διαμορφωμένο κατάλογο στον οποίο κυριαρχούν ετικέτες από την Ελλάδα και την Γαλλία, με focus στις μικρές παραγωγές εστιασμένες στην ποιότητα.

"Brasserie Lorraine"

Σκούρα μπουαζερί στους τοίχους που κατά τόπους "σπάει" με φλοράλ ταπετσαρίες, μαρμάρινα τραπέζια και μπάρα, πράσινο βελούδο στις καρέκλες αλλά και τους καναπέδες συν το βίντατζ πιάνο δίνουν τον τόνο στην ατμόσφαιρα και τη διάθεση. Και έπειτα έρχονται οι σπιρτόζικες αναδιατυπώσεις σε γαλλικά γευστικά σουξέ από τον ταλαντούχο σεφ Παναγιώτη Ζώκο. Αυτά και άλλα πολλά στην πλατεία Δεξαμενής και τη σικάτη "Brasserie Lorraine".

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ