Follow us

Mama Cax | Η Google τιμά σήμερα το μοντέλο με το ένα πόδι

Το σημερινό της Doodle είναι αφιερωμένο στην ακτιβίστρια και μοντέλο Mama Cax.

MissBloom TEAM
Mama Cax Google

Ακτιβίστρια και μοντέλο, η Mama Cax ήταν η προσωποποίηση της δύναμης. Έχασε το ένα της πόδι σε ηλικία 14 ετών αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει ένα από τα διασημότερα μοντέλα.

Τη Mama Cax, το μοντέλο με το ένα πόδι, τη γυναίκα που έγινε συνώνυμο της δύναμης, τιμά η Google με το σημερινό της Doodle. Η Μama Cax έχασε το πόδι της σε ηλικία 14 ετών από καρκίνο στα κόκαλα, κάτι που δε στάθηκε εμπόδιο στη φιλοδοξία της να γίνει μοντέλο, ακτιβίστρια και blogger.

Η Cacsmy Brutus, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, με ρίζες από την Αϊτή, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 20 Νοεμβρίου 1989. Μεγάλωσε στην Αϊτή και σε ηλικία 14 ετών διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα και καρκίνο του πνεύμονα. Υποβλήθηκε σε αντικατάσταση ισχίου που ήταν ανεπιτυχής και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το δεξί της πόδι. Οι γιατροί της έδωσαν τρεις εβδομάδες ζωής. Εκείνη πάλεψε, ωστόσο, και κατάφερε όχι απλά να ζήσει πολλά περισσότερα χρόνια αλλά με το έργο της να στείλει ηχηρό μήνυμα.

Έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο για να συμμετάσχει σε μια επίδειξη μόδας που διοργάνωσε το τότε προεδρικό ζεύγους, ο Barack και η Μichelle Obama. Εκείνη την περίοδο εργαζόταν στο γραφείο του Δημάρχου της Νέας Υόρκης ενώ τελείωνε τις σπουδές της.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ