Follow us

Και τελικά, γιατί ενοχλεί τόσο ο Άγιος Βαλεντίνος;

Μερικές σκέψεις για τον πιο love & hate άγιο παγκοσμίως.

αγιος βαλεντινος

Xρόνια τώρα ο Άγιος Βαλεντίνος σπάει ένα μοναδικό ρεκόρ: Συγκεντρώνει περισσότερη κριτική, χολή και δηκτικά σχόλια από οποιαδήποτε άλλη γιορτή παγκοσμίως. Τελευταία βέβαια, στην Ελλάδα κοντράρεται έντονα με το Halloween που ομολογουμένως δεν είχαμε και στο χωριό μας, αλλά ο έρωτας πάντα θα νικά (sic).

Εδώ και πολύ καιρό επίσης, παρατηρώ την κατακόρυφη αύξηση των πολέμιών του, που εκφράζουν τα επαναστατικά τους ένστικτα αντιδρώντας -όπως διατείνονται- σε μία ακόμη παγκόσμια καταναλωτική γιορτή που υποκινείται από το σύγχρονο καπιταλισμό.

Αν εναντιωνόμασταν έστω στο 1/3 των κακώς κειμένων της κοινωνίας με το ίδιο μένος, πολύ πιο πρακτικά και μακριά από το Twitter, ενδεχομένως να είχαμε λύσει άπειρα προβλήματα ανά την υφήλιο, γιατί προφανώς δεν πρόκειται για μία κατάσταση που περιορίζεται εντός των ελληνικών συνόρων.

Πραγματικά, δε μπορώ να καταλάβω γιατί ενοχλεί τόσο ο καημένος ο Βαλεντίνος. Ας δούμε το κύριο και βασικό επιχείρημα των haters: Eίναι μία προκάτ γιορτή αφιερωμένη στους ερωτευμένους που υποχρεούνται να αγοράσουν δώρο ή λουλούδια για να δείξουν την αγάπη τους στο ταίρι τους ώστε να πλουτίσουν κυρίως τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ