Ένα άψογο σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας

Όταν μία μίνι απόδραση στο εξωτερικό μοιάζει απαγορευτική, στο Moxy Athens City βρίσκεις τον τέλειο προορισμό για weekending στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

"Escapism". Όλο και κάποιο τσιτάτο θα έχεις δει στο Instagram με αυτήν τη λέξη που έχει εξευγενίσει τις τάσεις φυγής από τις οποίες όλοι λίγο πολύ διακατεχόμαστε. Με μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσεις επίσης ότι το Weekending είναι ο νέος στόχος της εποχής μας και σημαίνει ότι το σαββατοκύριακό μας είναι ιερό.

Προσωπικά, στα ελεύθερα από υποχρεώσεις σαββατοκύριακά μου φεύγω διήμερα ή τριήμερα ταξίδια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς που δεν έχω επισκεφθεί. Tελευταία γλυκοιτάζω την Κοπεγχάγη· τσέκαρα λοιπόν διαθεσιμότητα στο Moxy Copenhagen Sydhavnen για το οποίο είχα ακούσει τα καλύτερα, υπολόγισα και τα έξοδα διατροφής/ διασκέδασης, αλλά η τιμή των εισιτηρίων τελευταία στιγμή ήταν απλησίαστη. Έχοντας αποκλείσει αναγκαστικά την πρωτεύουσα της Δανίας, σχεδόν αμέσως σκέφτηκα πως κάλλιστα θα μπορούσα να αποδράσω στην ίδια μου την πόλη με τους δικούς μου ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια φάση με μένα. Και κάπως έτσι, βρέθηκα να κλείνω για δύο βράδια τη σουίτα του Moxy Athens City που διαχειρίζεται η SWOT Hospitality.

Η φάση είναι Moxy

Θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια, η μουσικός Kid Moxie μου είχε εξηγήσει σε συνέντευξή μας πως το Moxie σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως "τσαγανό". Ως slang λοιπόν και με την κατάληξη -y, για μένα βγάζει άπειρο νόημα, θα το καταλάβεις κι εσύ περνώντας την πόρτα του ξενοδοχείου. Στεγασμένο στο ιστορικό Σαρόγλειον Μέγαρον στην αρχή της οδού Σταδίου, το νέο "πρόσωπο" της αθηναϊκής φιλοξενίας του ομίλου Marriott είναι ό,τι πιο pop και χαλαρό θα συναντήσεις στην Αθήνα. Το βασικό είναι ότι εξυπηρετούσε τέλεια το σκεπτικό μου: Ήθελα χαλαρώσω μία μέρα στη σουίτα, να καλέσω τους φίλους μου για πάρτι το βράδυ -στα 250 τ.μ. της διοργανώνονται έτσι κι αλλιώς εκδηλώσεις- και να ξυπνήσουμε κύριοι (εκείνοι στα δωμάτιά τους) την Κυριακή, να πάρουμε το πρωινό μας ξένοιαστοι και να απολαύσουμε το κέντρο της Αθήνας, βολτάροντας με τα πόδια. Ευτυχώς, ενθουσιάστηκαν όλοι και ως αυθεντικοί hotel crushers δώσαμε ραντεβού εκεί, για το σαββατόβραδο. Εγώ, διακτινίστηκα στο ξενοδοχείο από την Παρασκευή το απόγευμα, αμέσως μετά τη δουλειά για να έχω όλο το χρόνο μπροστά μου.

Η σωστή υποδοχή στην πιο funky ρεσεψιόν

Ξέχνα ό,τι ξέρεις για τις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων. Στο Moxy Athens City, με υποδέχτηκαν για check in στο μπαρ και αφού συνεννοήθηκα για τα δέοντα, μου πρόσφεραν το signature cocktail Got Moxy, που θα μπορούσα να πίνω κάθε βράδυ μετά τη δουλειά. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, καλά πήγε αυτό.

Παράλληλα, ζήτησα από τον ευγενέστατο υπάλληλο αν γίνεται να μου δείξει μερικά δωμάτια, γιατί οι περίεργοι φίλοι μου ήθελαν να έχουν εικόνα -λες κι εγώ δε θα τους πήγαινα στα καλύτερα- του πού θα μείνουν. Όπως ενημερώθηκα, όλα τους, (εκτός από τη δική μου σουίτα στον 9ο), είναι 20-26 τ.μ., έχουν εργονομικό σχεδιασμό, με έπιπλα φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν με γνώμονα τη βιωσιμότητα, ενώ το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως, εμένα με βλέπεις στη φωτογραφία να χαζεύω έξω από το παράθυρο τη θέα, διότι πατώντας ένα κουμπί, τα ειδικά πάνελ της πρόσοψης του ξενοδοχείου ανοίγουν προς τα έξω ώστε να προσαρμόζεις το πόσο φυσικό φως θέλεις, άρα και την ορατότητα.

Βγήκα στο διάδρομο αφού έβγαλα μερικές φωτογραφίες για τους άπιστους Θωμάδες της παρέας. "Είναι τόσο τέλειο όσο σας έλεγα", πληκτρολογώ. "Ορίστε που λέγατε ότι τα παραφουσκώνω!".

Ανέβηκα στη σουίτα μου με αέρα νικήτριας, έβαλα πυτζάμες, χώθηκα στο υπέρδιπλο κρεβάτι μου και πρέπει να με πήρε ο ύπνος μέσα σε 3 το πολύ δευτερόλεπτα.

Χαλάρωση, η

Είχα πολύ καιρό να κοιμηθώ τόσο ανάλαφρα και απόλυτη απόδειξη αποτελεί το φουσκωμένο μου πρόσωπο το πρωί του Σαββάτου.


Χουζούρεψα, ξαναχουζούρεψα, σε κάποια στιγμή αποφάσισα ότι έπρεπε πια να αποχωριστώ τα σκεπάσματα. Είχε έρθει η ώρα για το πρωινό μου. Αφού τσίμπησα λιγάκι, τσέκαρα τι παίζει σε sites και social media στο κινητό με μόνη συντροφιά τον καφέ μου. Στα social το σωστό hashtag θα ήταν #feelingblessed.

Είπα να μη σπάσω το γραφικόμετρο με κάποιο αντίστοιχο post και αντ' αυτού, ξάπλωσα στον καναπέ για να μελετήσω το βιβλίο που πρόσφατα μου έκαναν δώρο με τίτλο "Ζήσε όπως η γάτα".

Από τις πρώτες σελίδες, διαπίστωσα πως βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο για να το κάνω πράξη κιόλας. Πέρασα περίπου ένα δίωρο έτσι κι ύστερα κατέβηκα στο lobby για τα απαραίτητα τηλεφωνήματα παύλα συνεννοήσεις για το πάρτι της βραδιάς.

Βρήκα επίσης λίγο χρόνο για να τσεκάρω mails και να βεβαιωθώ ότι όλα έβαιναν καλώς στη βάρδια του σαββατοκύριακου. Στον ημιώροφο, είχε τέλεια ησυχία και ήταν κι άλλοι επισκέπτες εκεί, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που το προτιμούν ως workspace, αλλά και για meetings στο κέντρο.

Μετά, άφησα το laptop στη σουίτα και κατέβηκα να τσεκάρω την αναδρομική έκθεση Internal Mute του George Bounias που φιλοξενούσε η στοά στο πλαίσιο του Moxy Art Affair.

Γενικά, στη στοά εκτός από τα επικά πάρτι που γίνονται όπως αυτό του Best Radio 92.6 τα Χριστούγεννα -εκεί εγώ πρωτογνώρισα το Moxy Athens City- βρίσκεις μία κανονική art gallery που ανανεώνεται κάθε τρεις περίπου εβδομάδες με έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών. Κάπου εδώ, με βλέπεις να πηγαίνω να ετοιμαστώ για να τσιμπήσω κάτι και να υποδεχθώ τους καλεσμένους μου.

Βασικά ήθελα να έχω χρόνο, να ευχαριστηθώ και τη θέα από τη σουίτα. Η βεράντα της είναι υποδειγματικό rooftop: Έχει θέα στην Ακρόπολη, είναι κατάφυτη και διαθέτει δικό της κανονικών διαστάσεων μπαρ για ιδιωτικά πάρτι. Εγώ προτίμησα να μαζευτούμε μέσα, επειδή δε θα αντέχαμε στο κρύο. Βέβαια, εννοείται πως έβγαλα τη φωτογραφία μου, για ένα κούτελο ζούμε στα social media άλλωστε.

Όπως βλέπεις, το Got Moxy το τίμησα δεόντως.

Κατεβαίνοντας στο lobby για να φάω, συνειδητοποίησα ότι τα υπέροχα, έντονα χρώματα που βλέπω παντού στους τοίχους του ξενοδοχείου είτε ως πίνακες είτε ως τοιχογραφίες, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και ενισχύουν τον μοντέρνο χαρακτήρα του Moxy Athens City.

Πρόκειται για έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη b., κάποια από αυτά ίσως έχεις εντοπίσει κι εσύ στους δρόμους της Αθήνας.

Το μοτίβο του κοσμεί ακόμη και το ασανσέρ για να καταλάβεις.


Εδώ, προσπάθησα να μιμηθώ τη Zoe, την αγαπημένη ηρωίδα του b. Πάνω που προσπαθούσα, κέρδισε την προσοχή μου το ζουμερό burger που είχα επιλέξει στο ενδιάμεσο από τις comfort επιλογές του καταλόγου. Τα κατάφερα λες;

Μάλλον είμαι λίγο πιο σοβαρή από τη Zoe. Το burger φταίει, μου μιλούσε, καταλαβαίνεις. Όταν σταμάτησε να μου μιλάει γιατί το είχα καταβροχθίσει, συνέχισα με το Aperol Spritz μου. Από στιγμή σε στιγμή θα έρχονταν οι φίλοι μου και ως καλή οικοδέσποινα ήθελα να τους υποδεχτώ στο lobby.

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι έγινε στο πάρτι. What happens in Moxy Athens City, stays in Moxy Athens City. Πέρα από το ότι προφανώς μοιραστήκαμε μεταξύ μας τα έξοδα, το μόνο που θα πω είναι ότι περάσαμε υπέροχα: Απολαύσαμε finger food με την υπογραφή του βραβευμένου Γιώργου Στυλιανουδάκη, χορέψαμε, γελάσαμε και σίγουρα ο στόχος του Weekending επετεύχθη μέχρι και την επομένη το απόγευμα που επιστρέψαμε στα σπίτια μας. Που και που, επιβάλλεται να κακομαθαίνουμε τον εαυτό μας και στην προκειμένη περίπτωση, εγώ γέμισα τις μπαταρίες μου. Και στα δικά σου!


Πληροφορίες

Moxy Athens City
Σταδίου 65, Αθήνα 105 51, 214408 2020
www.moxyathenscity.com
Instagram: @moxyathenscity
Facebook: MoxyAthensCity