Follow us

Hot Tables | Ποια είναι τα πιο δύσκολα τραπέζια της πόλης;

Το "Pharaoh" μπήκε στη ζωή της Αθήνας ως το πιο δυνατό εστιατορικό opening που έχει υποδεχτεί η πόλη εδώ και χρόνια, όμως δεν είναι το μόνο εστιατόριο που χρειάζεται ημέρες – ίσως και εβδομάδες – αναμονής για μια κράτηση. Ας δούμε μερικά ακόμη από τα πιο δύσκολα τραπέζια της πόλης αυτή τη στιγμή.

MissBloom TEAM
ρεστοραν Birdman

Μαζί με τα άλματα που σημειώνει η εστιατορική σκηνή της πόλης τα τελευταία χρόνια, αλματώδης είναι κι η εξέλιξη της εστιατορικής μας κουλτούρας. Είναι πια κοινή συνείδηση, για παράδειγμα, ότι το concept του να δίνουμε ραντεβού με την παρέα μας στο τάδε νέο opening της πόλης κι απλά να μπαίνουμε στο αμάξι για να φτάσουμε εκεί απαιτώντας να μας περιμένει ένα τραπέζι, είναι ένα μοντέλο που δεν λειτουργεί πια. Αντιθέτως, προγραμματίζουμε την έξοδό μας με την ίδια επιμέλεια που εφαρμόζουμε, λόγου χάρη, σε μια θεατρική βραδιά, βοηθώντας ημάς και εστιάτορες εξίσου στην καλύτερη οργάνωση της εμπειρίας μας. Αποτέλεσμα είναι, οι ουρές που συναντούσαμε παλιότερα στις πόρτες και στα μπαρ υποδοχής, να έχουν πια μεταφερθεί στις λίστες κρατήσεων νέων και παλιών εστιατορίων της πόλης.

Επόμενο βήμα είναι το να συνειδητοποιήσουμε ότι, όταν πρόκειται να γειώσουμε μια προγραμματισμένη μας έξοδο, επιβάλλεται να ενημερώσουμε και το εστιατόριο για την ακύρωσή μας, βοηθώντας, μεταξύ άλλων, και τους φίλους foodies που βρίσκονται πίσω από εμάς να ανέβουν μερικές θέσεις στην αναμονή. Αυτό είναι όμως μια άλλη – ήδη ανοιχτή – κουβέντα. Μέχρι τότε, με αφορμή το "Pharaoh", που μπήκε στη ζωή της πόλης ως η πιο δυναμική εστιατορική άφιξη των τελευταίων ετών, τι θα λέγατε να ρίξουμε μια ματιά και στα άλλα καλοφαγικά στέκια της πόλης, που χρειάζονται ημέρες – ή και εβδομάδες – αναμονής για μία κράτηση;

Σημείωση: Το ρεπορτάζ αφορά την αμέσως επόμενη διαθέσιμη βραδινή κράτηση για τραπέζι των 2 ατόμων από την ημέρα δημοσίευσης, αλλά και τις κρατήσεις για Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στις 9μμ.

Pharaoh: Μασίνες και βινύλια στα Εξάρχεια

Η πρώτη εν Αθήναις έδρα του πολυβραβευμένου σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, με συνοδοιπόρους σε αυτό το sui generis εγχείρημα τους κοσμοπολίτες Φώτη Βαλλάτο, Πέρι Παναγιωτακόπουλο και Δημήτρη Πλατανιά, όταν άνοιξε συναντήθηκε με υποδοχή τόσο εκκωφαντική, όσο και το hype προσμονής που είχε αγκαλιάσει το "Pharaoh" πριν καν καλά – καλά ανακοινωθεί. Αποτέλεσμα, το εστιατόριο που μαγειρεύει new age λαχανοντολμάδες, αρνί με αγκινάρες, και στιφάδο κάστανου με αυγό μάτι, αποκλειστικά σε ξυλόφουρνο και μασίνα (ξυλόσομπα με φούρνο και μάτια), μπήκε στον αθηναϊκό εστιατορικό χάρτη ως το πιο δυνατό opening που έχει σημειωθεί στην πόλη εδώ και χρόνια, με δυναμική που παραμένει αμείωτη ακόμη και τώρα, μετά από σχεδόν δύο μήνες λειτουργίας. Χαρακτηριστικά, για να βρεις τραπέζι για 2, Παρασκευή βράδυ μετά τις 8μιση, πρέπει να περιμένεις μέχρι και ένα μήνα (17 Μαρτίου η επόμενη διαθέσιμη ημέρα), κι αυτό μόνο αν είσαι διατεθειμένος να βολευτείς στο πατάρι του μαγαζιού, αντί για την άκρως λαοφιλή μπάρα του σεφ. Οι καθημερινές είναι πιο εύκολες, αλλά και πάλι θα πρέπει να κρατηθείς έως και για μία εβδομάδα, ώστε να βολευτείς στο απογευματινό slot των 5μμ με 8μμ.

Delta: Υψηλή γαστρονομία με διεθνές βλέμμα

Μολονότι μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες αφίξεις του 2021, με την κοφτερή αισθητική και την προωθημένη γαστρονομική άποψη να το κατατάσσουν αυτόματα ως ένα απ’ τα πιο φιλόδοξα openings των τελευταίων ετών στην Αθήνα (οι Χρυσοί Σκούφοι 2022 του απένειμαν, άλλωστε, την πρώτη τιμητική διάκριση "One to Watch" στην ιστορία του θεσμού), το fine dining εστιατόριο του ομίλου "Δειπνοσοφιστήριο" χρειάστηκε περίπου ενάμιση χρόνο για να βρει τον βηματισμό του. Από το περασμένο φθινόπωρο, όμως, με τη λάμψη των 2* Michelin να έχει δώσει διεθνή αξία στις γαστρονομικές μετοχές του, το "Delta" έχει πια εδραιωθεί ως ένα απροσπέραστος καλοφαγικός προορισμός για επισκέπτες και κατοίκους της Αθήνας εξίσου, σερβίροντας μια τολμηρή φυσιολατρική γαστρονομική εμπειρία σπουδαίας λεπτότητας, για την οποία χρειάζεται να προγραμματίσει κανείς έως και 10 ημέρες μπροστά. Είναι, παρεμπιπτόντως, ίσως το μόνο εστιατόριο της Αθήνας που εφαρμόζει πολιτική χρέωσης για καθυστερημένες ακυρώσεις.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ