Follow us

Padel | To νέο fitness obsession μου - "Θα είναι σαν να παίζω τένις, αλλά δεν θα είναι"

Η fitness trainer δοκιμάζει padel, μία διαφορετική εμπειρία στο fitness και μας μιλά για την εμπειρία της αυτή.

MissBloom TEAM
Μπακα

Από την Ιφιγένεια Μπάκα, clinical Pilates instructor (@breath_pilates_by_ifigenia).

Θα είναι σαν να παίζω τένις, αλλά δεν θα είναι τένις. Τι θα είναι; Θα είναι padel. Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, να σου το συστήσω. Padel τα κορίτσια, κορίτσια το padel!

Το padel, λοιπόν, είναι ένα άθλημα με ιστορία 45 χρόνων και καταγωγή από το Ακαπούλκο του Μεξικό το 1969. Συναρπαστικό, έντονο και δυναμικό. Ένα άθλημα που ενώ δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα (κάτι που απ' ότι βλέπω και ακούω γύρω μου αλλάζει!), συμμετέχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη δική μου επαφή με το άθλημα έγινε κάπως τυχαία, είδα το γήπεδο, είδα τους παίκτες, χάζεψα έναν αγώνα και με την πρώτη ευκαιρία -εννοείται έχοντας πάρει "άδεια" από τον γιατρό μου- έπιασα κι εγώ τη ρακέτα. Στην προκειμένη περίπτωση η ρακέτα ήταν πιο χοντρή από εκείνη του τένις και με τρύπες και γύρω μου υπήρχαν και γυάλινοι τοίχοι!

Στη συνέχεια οφείλω να παραδεχτώ (συγνώμη Pilates) ότι το padel κέρδισε την προσοχή μου, μου πρόσφερε διασκέδαση και εκτόνωση.

Πρόκληση 100% και χάρη στον αγαπημένο μου σύμμαχο, που έχεις πλέον καταλάβει ότι είναι το νέο μου Garmin Venu Sq2, μπορώ να έχω όλα τα δεδομένα της προπόνησης: Πόσους παλμούς ανέβασα, σε τι καρδιαγγειακή ζώνη κινήθηκα, πόσο οξυγόνο είχα στο αίμα μου, πόσες θερμίδες έκαψα. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί όλα αυτά με ενδιαφέρουν θα σου απαντήσω πως όταν γυμνάζεσαι, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, η μέτρηση και η σύγκριση αυτών των δεδομένων είναι το it thing για να διατηρείς ζωντανό το κίνητρό σου για προπόνηση.

Έγκυος ή μη, περιμένω να δοκιμάσεις κι εσύ αυτό το "τένις με τοίχους" που συνδυάζει τα πιο διασκεδαστικά στοιχεία του τένις, του squash και της ρακέτας και να μου πεις την εμπειρία σου. Ξέρεις που θα με βρεις!

H πρώτη μου εμπειρία με το padel

Επειδή ξέρω ότι σου αρέσουν οι λεπτομέρειες, θα σου τα πω όλα!

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ