Follow us

Αντιγόνη | H ταινία που υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ φέρνει την τραγωδία του Σοφοκλή στο σήμερα και θέτει το ερώτημα σε όλους: εσύ τι θα έκανες;

Πρόκειται για μια συγκλονιστική μεταφορά της τραγωδίας του Σοφοκλή στον κινηματογράφο. Ηρωίδα ένα νεαρό κορίτσι, μετανάστρια στον Καναδά που θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα από την οικογένεια της και τον Νόμο.

MissBloom TEAM
ταινια screen-shot

Αν ήθελε κάποιος γονιός ή εκπαιδευτικός να πείσει τα παιδιά του να διαβάσουν την Αντιγόνη του Σοφοκλή δεν θα είχαν παρά να πάνε στο σινεμά και να παρακολουθήσουν την ομώνυμη ταινία της Sophie Deraspe. Το ίδιο βράδυ πιθανότατα τα παιδιά να είχαν αναζητήσει μόνα τους το κείμενο και να το διάβαζαν απνευστί.

Γιατί; Γιατί πρόκειται για μια έφηβη, μια μαθήτρια σαν κι εκείνους που θα βρεθεί ενώπιον ενός σπαρακτικού διλήμματος: να σώσει τον αδερφό της που δεν έκανε όσα τον κατηγορούν και απειλείται με απέλαση ή να ακολουθήσει τον Νόμο που θα της εξασφαλίσει την καναδική υπηκοόοτητα;

Η ιστορία

Η Αντιγόνη της Sophie Deraspe είναι μια άριστη μαθήτρια και υποδειγματικό μέλος της κοινότητας που έχει φτάσει εδώ, στον Καναδά, με τα αδέρφια της και τη γιαγιά της, όταν στη χώρα της δολοφονήθηκαν οι γονείς της από το καθεστώς. Όταν η Αστυνομία δολοφονεί τον έναν της αδερφό χωρίς κανέναν λόγο και κλείνει τον άλλον στη φυλακή εκείνη θα πρέπει να τα βάλει με όλους: με την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, το σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και στον πατέρα του φίλου της, του Αίμονα.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ