Η ώρα της Δικαιοσύνης για τα Τέμπη | Αναλαμβάνει εφέτης ανακριτής και καλεί σε απολογία επιθεωρητή και σταθμάρχες

Τον εφέτη ανακριτή και τον αναπληρωτή του που θα διαχειριστούν την εξαιρετικά σοβαρή δικογραφία της τραγωδίας των Τεμπών, επιλέγει σήμερα η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τον εφέτη ανακριτή και τον αναπληρωτή του που θα διαχειριστούν την εξαιρετικά σοβαρή δικογραφία της τραγωδίας των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, επιλέγει σήμερα η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της Εισαγγελίας Στ. Δασκαλόπουλου.

Οι 21 εφέτες θα ακούσουν την εισήγηση του εισηγητή και εν συνεχεία θα ψηφίσουν αφενός την αποδοχή της πρότασης ή μη και ακολούθως (σε θετική περίπτωση) θα επιλέξουν τον εφέτη ανακριτή και τον αναπληρωτή του, όπως αναφέρει το capital.gr.

Θεωρείται δε, πως η επιλογή εφέτη, αναβαθμίζει την έρευνα με την έννοια πως πρόκειται για αυξημένης εμπειρίας δικαστικό λειτουργό, και επίσης την επιταχύνει, καθώς θα του δοθεί η δυνατότητα να ασχολείται μόνο με αυτή τη δικογραφία χωρίς άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

Οι κλήσεις

Έως ότου επιδοθεί η απόφαση των εφετών στο πρόσωπο που θα επιλεγεί, η ανακρίτρια που τρέχει την έρευνα θα συνεχίσει τις ανακριτικές πράξεις, αλλά πιθανότατα οι απολογίες των νέων κατηγορουμένων που διώκονται, θα ληφθούν από τον εφέτη ανακριτή.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr