Follow us

Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ | Bοήθησε στην συγκάλυψη παιδικής κακοποίησης

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β, αν και αγιοποιήθηκε το 2014, ίσως δεν υπήρξε τόσο Άγιος.

MissBloom TEAM
Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ "ήξερε" για περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών από καθολικούς ιερείς στην Πολωνία και βοήθησε να τις συγκαλύψει πριν γίνει Πάπας το 1978, υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο.

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Έκε Όβερμπεκ πέρασε πάνω από μια δεκαετία ψάχνοντας αρχεία και συνεντεύξεις με θύματα και μάρτυρες για το "Maxima Culpa", το οποίο έχει προκαλέσει κατακραυγή στην πατρίδα του Πάπα, την Πολωνία.

"Βρήκα στοιχεία ότι όχι μόνο γνώριζε… για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης μεταξύ των ιερέων του στην Αρχιεπισκοπή της Κρακοβίας, αλλά βοήθησε επίσης να συγκαλύψει αυτές τις υποθέσεις", είπε ο Όβερμπεκ στο Γαλλικό Πρακτορείο πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου την Τετάρτη.

Ο Όβερμπεκ – ο οποίος ζει στην Πολωνία για περισσότερα από 20 χρόνια – είχε ήδη δημοσιεύσει έναν κατάλογο "βόμβα" με θύματα παιδεραστών ιερέων το 2013.

Μερικά από τα έγγραφα που αναφέρονται στο νέο του βιβλίο προέρχονται από τα αρχεία της μυστικής αστυνομίας της κομμουνιστικής εποχής, κάτι για το οποίο επικρίθηκε.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο Όβερμπεκ στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "τα αρχεία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι κλειστά για τους δημοσιογράφους”, ένα εμπόδιο που συναντούν και άλλοι που εξετάζουν τις κατηγορίες κατά του Ιωάννη Παύλου Β’.

Η πολωνική εκκλησία αρνήθηκε να παράσχει έγγραφα στο δικαστικό σώμα και σε μια δημόσια εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις εκκλησιαστικής κακοποίησης ανηλίκων.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ