Follow us

Me time | 5 πράγματα που άλλαξα στην καθημερινότητα μου και μεταμόρφωσαν τη μέρα μου

Έφτιαξα χρόνο για μένα και δεν βγήκα χαμένη!

MissBloom TEAM
Me time | 5 πράγματα που άλλαξα στην καθημερινότητα μου και μεταμόρφωσαν τη μέρα μου iStock

Η καθημερινότητα είναι γρήγορη, απαιτητική ακόμα και εξαντλητική. Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται το τέλος της ημέρας και αναρωτιόμαστε πώς πέρασε ακόμη ένα 24ωρο, μέσα στο οποίο, κακά τα ψέματα, δεν κάναμε απολύτως τίποτα για τον εαυτό μας. Κάπως έτσι περνούσαν και οι δικές μου μέρες, με ένα ατελείωτο κυνηγητό προθεσμιών και ραντεβού, μέχρι που πήρα την απόφαση ότι η ζωή χωρίς την ποιότητα δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Έπρεπε να βάλω τον εαυτό μου σε πρώτο πλάνο και μάλιστα σύντομα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στύψω το μυαλό μου και να ανακαλύψω μικρές καθημερινές συνήθειες οι οποίες έκαναν τη διαφορά. Με λίγα λόγια, έφτιαξα χρόνο για εμένα, από εκεί που έφτιαχνα μόνο για τις υποχρεώσεις μου.

Δίνω περισσότερη προσοχή σε αυτό που κάνω

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη σύγχρονη ζωή είναι το overload – πληροφοριών, εργασιών, δραστηριοτήτων, εγνοιών. Το αποτέλεσμα; Υπερδιέγερση, κόπωση και αδυναμία συγκέντρωσης. Έτσι, όποτε είναι δυνατόν, προσπαθώ να εστιάζω σε ένα πράγμα κάθε φορά στην καθημερινή ζωή. Όταν εργάζομαι, απομακρύνω τυχόν περισπασμούς που μπορεί να δυσκολέψουν την εστίαση όλης της προσοχής μου σε ένα μόνο πράγμα. Στην πραγματικότητα έχοντας επίγνωση της δραστηριότητάς μου εκείνη τη στιγμή, αντιστέκομαι στην παρόρμηση να κάνω και κάτι άλλο μαζί. Σε δραστηριότητες όπως γιόγκα ή πεζοπορία, η μαγειρική ή παιχνίδι με τα παιδιά – απενεργοποιώ κάθε συσκευή και εστιάζω σε αυτό που κάνω εκείνη τη στιγμή – και αυτό είναι πραγματικά προσωπικός χρόνος.

Δημιουργώ μικρές στιγμές απόλαυσης

Το να μαγειρέψω ή να φτιάξω ένα γλυκό είναι ένα τελετουργικό που μπορεί να μου δημιουργήσει την αίσθηση της ηρεμίας και αποσύνδεσης προτού καν ξεκινήσω. Ακόμα και η ανάμνηση γεύσεων και μυρωδιών μπορεί να με χαλαρώσει. Μία αγαπημένη στιγμή απόλαυσης μέσα στην εβδομάδα είναι αυτές οι στιγμές του γλυκού – είτε με φίλους είτε με τα παιδιά, η στιγμή που βγαίνουν τα -ελάχιστα είναι η αλήθεια- υλικά για να φτιάξουμε την κρέμα Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ είναι η πιο zen στιγμή μας. Αρώματα και αναμνήσεις μπλέκονται ενώ μυρίζουμε το ζεστό άρωμα, ενώ η απόλαυση γίνεται ακόμη πιο ολοκληρωμένη όταν μοιραζόμαστε την αγαπημένη κρέμα μαζί με τις ιστορίες της μέρας μας. Το peak της εβδομάδας μου; Σίγουρα, για αυτό φροντίζω να μην είναι μόνο μία φορά!

Me time | 5 πράγματα που άλλαξα στην καθημερινότητα μου και μεταμόρφωσαν τη μέρα μου

Προσθέτω happiness boosters

Τι είδους ενισχυτές ευτυχίας – σύντομες δραστηριότητες που παρέχουν και νόημα και ευχαρίστηση – μπορώ να βάλω στη μέρα μου; Κι όμως, βρήκα τον τρόπο. Για παράδειγμα, η μετακίνησή μου στη δουλειά είναι δύσκολη, αλλά αναπόφευκτη – κατάφερα όμως να της δώσω νόημα και ευχαρίστηση ακούγοντας audio books και podcasts της επιλογής μου αυτό το χρόνο και ξαφνικά η διαδρομή δεν έχει την ίδια αίσθηση για εμένα. Είναι σχεδόν ένα πρωινό τελετουργικό που με χαλαρώνει πριν φτάσω στη δουλειά.

Φτιάχνω την ρουτίνα μου

Ξυπνάω νωρίς, με το ζεστό φως του ήλιου, και διαμορφώνω ένα ισορροπημένο πρόγραμμα για μία γεμάτη και δημιουργική μέρα, προσαρμοσμένη στη διάθεση και τις ανάγκες μου. Μία αναζωογονητική μάσκα ομορφιάς, ένα λαχταριστό πρωινό με Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, η αγαπημένη μου uplifting playlist και η ενέργειά μου γεμίζει αυτόματα. Φοράω το πιο χρωματιστό και φωτεινό σύνολό μου και αισθάνομαι έτοιμη να αδράξω τη μέρα.

Δίνω χρόνο "στον κήπο μου"

Ο κήπος μου στην πραγματικότητα είναι 5 γλάστρες στο μπαλκόνι μου, και αυτή την εποχή μου δίνουν την καλύτερη ευκαιρία για me time και στιγμές ηρεμίας. Το να ποτίζω το δενδράκι μου και να το παρακολουθώ να μεγαλώνει σε φυτό που φέρει λουλούδια ή καρπούς μου δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και επιτυχίας. Το μπαλκόνι μου είναι πλέον ο δικός μου zen κήπος – τρίβοντας τον βασιλικό ή τη λουίζα και μυρίζοντας τα αρώματα με κάνει να απολαμβάνω ξανά το επίτευγμα μιας δημιουργίας.

Τώρα πια καταλαβαίνω, στην πράξη, τη φράση "η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά πράγματα". Το κυριότερο; Προτεραιότητα στην καθημερινότητά μου έχει, πλέον, η απόλαυση, αυτό το αίσθημα όταν γεύομαι την πρώτη κουταλιά Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, το άρωμα βανίλιας με ηρεμεί και νιώθω ότι μου αξίζει να φτιάχνω χρόνο για εμένα, μακριά από υποχρεώσεις και overthinking. Τώρα είμαι έτοιμη για μία κρέμα Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, εσύ;

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις κι εσύ κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητά σου; Ανακάλυψε μικρά μυστικά για να φτιάξεις χρόνο για εσένα στο ftiaksexronogiasena.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr