Follow us

Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το κρέας | Γίνε vegan για μια μέρα

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας αποτελεί μια καλή αφορμή για να εστιάσουμε σε μια διατροφή που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

MissBloom TEAM
κρεας © Εdgar Castrejon - Unsplash

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας;

Ως Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας καθιερώθηκε το 1985 η 20ή Μαρτίου από την αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση FARM (Farm Animal Reform Movement), η οποία υποστηρίζει το τέλος της "χρήσης" των ζώων για τροφή. Πρόκειται ουσιαστικά για μια καμπάνια που αποσκοπεί στην ενημέρωση για τις συνέπειες της διατροφής που βασίζεται σε ζωικά προϊόντα και είχε τόση απήχηση που καθιερώθηκε και εκτός συνόρων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την "Britannica" η "Meatout" είναι η μεγαλύτερη και μακροβιότερη εκστρατεία εκπαίδευσης σε θέματα διατροφής στον κόσμο. Γιορτάζεται και στις 50 πολιτείες και σε αρκετές χώρες, και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιούνται χιλιάδες επιδείξεις μαγειρικής, συναντήσεις και potlucks (συγκεντρώσεις όπου οι συμμετέχοντες συνεισφέρουν με σπιτικά συνήθως πιάτα φαγητού που μοιράζονται), προβολές ταινιών ή μοιράζονται δείγματα νόστιμων χορτοφαγικών τροφίμων.

Ποια τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια σωστά δομημένη χορτοφαγική διατροφή προάγει την υγεία και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, καρκίνου, διαβήτη και άλλων χρόνιων ασθενειών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαιτολόγων, η συγκεκριμένη διατροφή μειώνει τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς βάρους. Κορυφαίοι επιστήμονες και οργανισμοί υποστηρίζουν τη φυτική διατροφή για περιβαλλοντικούς λόγους ενώ συμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη είναι "ζωτικής σημασίας για να σωθεί ο κόσμος από την πείνα και τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής". Η συγκεκριμένη άποψη βασίζεται στο ότι η κτηνοτροφία είναι ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στην παραγωγή μεθανίου και οξειδίου του αζώτου, δύο αερίων πιο ισχυρά από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Οι φυτικές δίαιτες απαιτούν επίσης λιγότερο νερό και μειώνουν τη ρύπανση των υδάτινων οδών και των ωκεανών. Τέλος, μια φυτική διατροφή θα απέτρεπε τον άσκοπο πόνο και θάνατο πάνω από 10 δισεκατομμυρίων ζώων κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ