Follow us

Για το Ραμαζάνι, ένα πολύχρωμο περίπτερο σε σχήμα τζαμιού στο Victoria & Albert Museum

Δημιουργήθηκε περίπτερο τζαμιού από τον αρχιτέκτονα Shahed Saleem στο μουσείο V&A του Λονδίνου, για το φετινό Ramadan Tent Festival.

ραμαζανι ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένα πολύχρωμο περίπτερο σε σχήμα τζαμιού δημιούργησε ο δεύτερης γενιάς μετανάστης από την Ινδία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχιτέκτονας Shahed Saleem στο μουσείο V&A του Λονδίνου, στο πλαίσιο του φετινού Ramadan Tent Festival.

"Ως παιδί μεταναστών έχω βιώσει και μάθει πώς να διαπραγματεύομαι διαφορετικούς πολιτισμικούς κόσμους" είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο αρχιτέκτονας. "Έχω δει πώς οι κοινότητες μεταναστών χειρίζονται την απώλεια και την απόσταση από τις πατρίδες τους και προσπαθούν να ανακατασκευάσουν και να επανασυνθέσουν σε ένα καινούργιο μέρος πολιτισμικές μνήμες και ιστορίες".

Το περίπτερο αποτελείται από στοιχεία που απαντώνται σε αρχιτεκτονική τζαμιού. "Την αναπαριστά με το να δείχνει ιστορικά θραύσματα που έχουν γίνει κολάζ και συγκρατιούνται μέσα σε ένα νέο δομικό πλαίσιο. Μέσω των χρωμάτων, του φινιρίσματος και των σχημάτων, θέλησα να δώσω μια αίσθηση διασκέδασης και παιχνιδιού, να υπονοήσω μια παιδική αθωότητα και να δώσω χαρά" υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ