Τρία νέα μαγαζιά στην πολύχρωμη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια

Ρούχα για surfers και skaters, vibrators και προχωρημένες κάλτσες με ευφάνταστα quotes, design βιβλία, αφίσες και κάρτες με υπέροχες εικονογραφήσεις. Χαρτογραφούμε και παρουσιάζουμε τρία νέα μαγαζιά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια και μιλάμε με τους ιδιοκτήτες τους.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η Ζωοδόχου Πηγής είναι η ραχοκοκαλιά των Εξαρχείων, ένας δρόμος γεμάτος όμορφη κίνηση, ζυμώσεις, εκδοτικούς οίκους, πολλά δισκοπωλεία, καφέ και εστιατόρια. Δίπλα σε αγαπημένα στέκια, όπως το καφέ Χάρτες (Ζωοδόχου Πηγής & Βαλτετσίου 35) και το μεζεδοπωλείο Ο Τσέλιγκας (Ζωοδόχου Πηγής 50), τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί νέοι γευστικοί προορισμοί όπως το προχωρημένο bakery The Black Salami (Ζωοδόχου Πηγής 71 & Μεθώνης), με τα φοβερά σάντουιτς και αρτοσκευάσματα, ενώ στα πιο ψηλά υπάρχει το πολύ όμορφο και busy καφέ Bayard (Ζωοδόχου Πηγής 134).

Με τα ενοίκια να παραμένουν σε ρεαλιστικά επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και πρόσφατα, αφού και σε αυτή την περιοχή της Αθήνας αρχίζουν να "τσιμπάνε", επισκεφτήκαμε τρία νέα μαγαζιά στη Ζωοδόχου Πηγής, με ξεχωριστό χαρακτήρα, δικές τους δημιουργίες και προτάσεις, κοντά στο ανεξάρτητο πνεύμα και φιλοσοφία της περιοχής.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr