Follow us

Δωρεάν προβολές σε Άστορ, Ιντεάλ και Ίριδα για μία μέρα

Οι τρεις αίθουσες του κέντρου που απειλούνται με κλείσιμο προσκαλούν τους σινεφίλ να παρακολουθήσουν βραβευμένες ταινίες με ελεύθερη είσοδο.

MissBloom TEAM
ταινια «Aftersun»

Σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό, οι κινηματογράφοι Άστορ, Ιντεάλ αλλά και ο χώρος πολιτισμού της Ίριδας, τον οποίο δραστηριοποιείται ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία μέρα δωρεάν προβολών και στις τρεις αίθουσες την Κυριακή 2/4.

Αφορμή για την εν λόγω σύμπραξη, το γεγονός πως και οι τρεις χώροι βρίσκονται τους τελευταίους μήνες υπό την απειλή άμεσου λουκέτου. Τα μεν σινεμά Άστορ - Ιντεάλ διότι εξακολουθεί να εκκρεμεί η κήρυξή τους ως διατηρητέοι χώροι. Η δε Ίριδα, ένας τόπος όπου ανθούν οι πολιτισμικές δράσεις και από τον περασμένο Νοέμβριο γεμίζει κάθε εβδομάδα χάρη στο φεστιβάλ διαρκείας "Ίριδα Visions", βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας του άρθρου 296 το οποίο καταργεί τις Πανεπιστημιακές Λέσχες ως Νομικά Πρόσωπα και περνά τη Φοιτητική Μέριμνα στα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Μία ακόμα κοινή συνισταμένη των τριών χώρων, το γεγονός πως βρίσκονται στα σχέδια επενδυτικών πλάνων τα οποία δεν εξασφαλίζουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους ως έχει.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ