Follow us

Christina Koch | Η πρώτη γυναίκα που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι

Η NASA ανακοίνωσε την τετραμελή ομάδα που θα ταξιδέψει στη σελήνη με την αποστολή "Artemis II", μεταξύ των οποίων διορίστηκε ειδική της αποστολής, μία γυναίκα.

Christina Koch ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η NASA ανακοίνωσε τους τέσσερις αστροναύτες που θα συμμετάσχουν στη διαστημική αποστολή "Artemis II", την πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη, έπειτα από μισό αιώνα. Στην ομάδα που αναμένεται να εκτοξευθεί το Νοέμβριο του 2024, ανάμεσα στους αστροναύτες Reid Wiseman, Victor Glover (ο πρώτος μαύρος αστροναύτης στην ιστορία) και Jeremy Hansen ( ο πρώτος Καναδός που επιλέγεται για ταξίδι στο φεγγάρι), ο καθένας με τη δική του ξεχωριστή ιστορία, πρόκειται να κάνει το μεγαλύτερο βήμα ισότητας των φύλων, η Christina Koch.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα αστροναύτη που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι. Η Αμερικανή μηχανικός και αστροναύτης της NASA της τάξης του 2013, στις 28 Δεκεμβρίου 2019, έσπασε το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο συνεχή χρόνο στο διάστημα από γυναίκα, όπου επέστρεψε από το διάστημα στις 6 Φεβρουαρίου 2020. Για αυτό και συμπεριλήφθηκε πριν τρία χρόνια στο Time's 100 στα άτομα με την μεγαλύτερη επιρροή.

"Αυτό που με συναρπάζει περισσότερο είναι πως θα πάρουμε μαζί μας τον ενθουσιασμό, τα όνειρα και τις προσδοκίες σας στην αποστολή μας!" δήλωσε η Koch στην εκδήλωση της NASA.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ