Follow us

Chelsea Werner | Το κορίτσι "φαινόμενο" με σύνδρομο Down είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και μοντέλο

Το "χρυσό" κορίτσι, που έσπασε το κατεστημμένο των παιδιών με σύνδρομο Down, κέρδισε τέσσερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και δούλεψε σε διάσημες διαφημιστικές καμπάνιες ως μοντέλο.

Chelsea werner Instagram

Η 30χρονη Chelsea Werner αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κορίτσια - φαινόμενα του κόσμου, με το θάρρος και την πυγμή της, αφού με την εξαίρεση έσπασε κάθε κανόνα. Η ιστορία της ξεκίνησε από την πρώτη μέρα της ζωής της, όπου διαγνώσθηκε με υποτονία, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αδύναμο μυϊκό τόνο, κάτι που συνήθως συνοδεύεται και από μειωμένη μυϊκή δύναμη. Οι γιατροί λόγω της πάθησης, προειδοποίησαν τους γονείς της, ότι είναι δύσκολο να βελτιωθεί η κατάσταση της και μάλλον θα επιδινωθεί.

Τότε, η Werner προκειμένου να δυναμώσει το σώμα της, ξεκίνησε να αθλείται από τεσσάρων ετών για να βελτιώσει τον αδύναμο μυϊκό τόνο της και να τον προστατεύσει από προβλήματα συντονισμού, που θα προέκυπταν από την υπερβολική ευελιξία των αρθρώσεων. Στην ηλικία των οχτώ ετών άρχισε να ασχολείται με αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο και κολύμβηση, ενώ ήταν και σε ομάδα cheerleading. Το άθλημα όμως που την κέρδισε και διέπρεψε σε αυτό ήταν η ενόργανη γυμναστική.

Η προπονήτριά της, Dawn Pombo είχε εξομολογηθεί πως στην αρχή φοβόταν και δεν ήξερε αν την καταλάβαινε. Παραπονιόταν πολύ και στην αρχή δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε στην δοκό. Η προπονήτριά της όμως, την αντιμετώπισε όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Παρότρυνε την Werner να ξεπεράσει τα όριά της. Είχε πει χαρακτηριστικά:

"Σε πολλούς αγώνες έβγαινε τελευταία, αλλά δεν την ένοιαζε. Δεν καταλάβαινε τι σημαίνει να είσαι από τους τελευταίους σε έναν αγώνα. Σιγά σιγά της έδωσα να καταλάβει ότι αν πραγματικά η γυμναστική είναι αυτό που θέλει να κάνει, τότε πρέπει να δουλέψει σκληρά για να πάρει μετάλλιο". Τότε η Werner άρχισε να προπονείται πολλές ώρες την εβδομάδα για να βελτιωθεί.

Το αποτέλεσμα ήταν η κοπέλα που δεν μπορούσε να περπατήσει στην δοκό, να κερδίσει τέσσερα μετάλλια στα Special Olympics και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για άτομα με σύνδρομο Down. Όπως είπε και εκείνη σε συνέντευξη. " Πιστεύω έβγαλα όλους τους γιατρούς λάθος". Η καριέρα της όμως δεν έμεινε εκεί.

Μετά τη δημοσίευση της ιστορίας της στο Today Show ανέλαβε σημαντικές δουλειές ως μοντέλο, στις πιο γνωστές καμπάνιες του κόσμου και αποτέλεσε εξώφυλλο περιοδικών. Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή και εκεί, η πίστη της και η ενθάρρυνση από τους δικούς της ανθρώπους την βοήθησαν. Όπως ανέφερε, έχει λατρέψει όλη της την πορεία. Σήμερα, όπως βλέπουμε και στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media συνεργάζεται με αρκετά πρακτορεία μοντέλων και συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ