Follow us

Mεταξουργείο | η συναρπαστική ιστορία της αθηναϊκής γειτονιάς που κάποτε λεγόταν "Χεζολίθαρο"

Η γειτονιά που γεννήθηκε γύρω από το εργοστάσιο μεταξιού, μετατράπηκε σε γειτονιά βιοπορισμών, καλλιτεχνών, των "πεταλούδων" κι αργότερα των μεταναστών. Μια γειτονιά που δεν έχασε την "ψυχοπονιάρικη" ταυτότητα της.

MissBloom TEAM
μεταξουργείο

Όλα ξεκίνησαν από μία "ασφαλή" πληροφορία "εκ των έσω". Κι όσο αυτή η πληροφορία "ταξίδευε" από στόμα σε στόμα, τόσο περισσότερο έπειθε για το αληθές της. Στο τέλος, όπως αναμενόταν, έσκασε σαν μπαλόνι γκρεμίζοντας επιχειρηματικούς προγραμματισμούς και σηματοδοτώντας το άλλο, το εντελώς διαφορετικό μέλλον ενός οικισμού.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Μεταξουργείου, στο ξημέρωμα του 1832. Από μία "ασφαλή" πληροφορία ότι εδώ θα χτιστούν τα ανάκτορα. Και τι είναι η περιοχή με το (καθόλου σικ) όνομα Χεζολίθαρο; Ένα απέραντο χωράφι ως εκεί που φτάνει το μάτι, μακριά από τον οικιστικό ιστό της Αθήνας. Όχι πως η πληροφορία είναι παραμύθι. Πράγματι το Χεζολίθαρο έχει πέσει στο τραπέζι από τον αρχιτέκτονα Λέο φον Κλέντσε σαν πρόταση για την ανέγερση των ανακτόρων. Για την ακρίβεια, ο Βαυαρός κάνει λόγο για την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας.

Διάβασε τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ