Πώς οδηγήθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης - Η καταγγελία Χρονοπούλου για βαριά κακοποίηση και οι πολιτικές αντιδράσεις

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου, στελέχους του ΠΑΣΟΚ κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Η καταγγελία έφερε με συνοπτικές διαδικασίες την απομάκρυνση του ευρωβουλευτή τόσο από το κόμμα, όσο από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Γεωργούλη να χαρακτηρίζει την καταγγελία ως "ψευδή και συκοφαντική". Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία έγινε το 2020, με τις βελγικές αρχές όμως να προχωράνε στο αίτημα της άρσης της ασυλίας μόλις χτες.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές Αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr