Follow us

Στο τοπ 5 των δημοφιλέστερων προορισμών για διακοπές η Ελλάδα - Ποια χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών για φέτος.

MissBloom TEAM
τουρισμος Eurokinissi

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Ευρωπαίους πολίτες που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν φέτος. Στην πρώτη θέση των επιλογών βρίσκεται η Γαλλία με 8,2%, στη δεύτερη θέση η Ισπανία με 7,6% και η Ιταλία με ποσοστό 7,4%.

Ακολουθεί η χώρα μας με ποσοστό 5,6%, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Γερμανία με ποσοστό 4,7%. Στις επόμενες θέσεις μεταξύ των προορισμών που επιλέγουν οι Ευρωπαίοι για το επόμενό τους ταξίδι βρίσκονται η Κροατία, η Πορτογαλία, η Αυστρία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στη νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (European Travel Commision -ETC).

Όπως δείχνει η έρευνα, περίπου το 72% των Ευρωπαίων σκοπεύει να ταξιδέψει μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου. Ο ελεύθερος χρόνος παραμένει ο κύριος λόγος για ταξίδια (69%), αν και καταγράφεται πτώση κατά 7% σε σύγκριση με το 2022. Τα επαγγελματικά ταξίδια, αντίθετα, σημείωσαν ετήσια αύξηση 3%, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 8% όλων των προγραμματισμένων ταξιδιών.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ