Follow us

Δέσποινα Γερουλάνου | Ποια ήταν η "ψυχή" του Μουσείου Μπενάκη που "έφυγε" από τη ζωή;

Πρόεδρος της διοργάνωσης "Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης", απόγονος της οικογένειας του Αντώνη Μπενάκη, αδερφή του Παύλου Γερουλάνου, η Δέσποινα Γερουλάνου ταύτισε το όνομα της με τον πολιτισμό.

MissBloom TEAM
γερουλανου Moυσείο Μπενάκη-Γιώργος Βιτσαρόπουλος

"Το φως της παρουσίας της, το χαμόγελο και η βαθιά ανθρωπιά της αφήνουν ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στο Μουσείο και μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσοι την γνώρισαν και σε κάθε μέλος της οικογένειας του Μουσείου Μπενάκη" αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη για την απώλεια της Δέσποινας Γερουλάνου.

Η κυρία Γερουλάνου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα σε νοσοκομείο των Αθηνών και κατέληξε λόγω πνευμονολογικής πάθησης.

Γεννήθηκε το 1958, απόγονος του Αντώνη Μπενάκη και της οικογένειας Καλλιγά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Θεάτρου Τέχνης (Θέατρο Τέχνης) Κάρολος Κουν. Εργάστηκε στο θέατρο και τον κινηματογράφο από το 1983 έως το 1990. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και κοσμημάτων στο Παρίσι και το 1992 οργάνωσε την πρώτη της ατομική έκθεση κοσμημάτων στην Αθήνα, ενώ ακολούθησαν και άλλες εκθέσεις.

Από το 1994 ήταν διευθύντρια των Γκαλερί του Μουσείου Μπενάκη και πρωτοπόρησε όταν αναδιοργάνωσε το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες καλλιτέχνες να δείξουν τη δουλειά τους στο κοινό και καθιστώντας το Πωλητήριο ένα ζωντανό οργανισμό μες στο Μουσείο.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ