Follow us

Καθηλώνει το τελευταίο κείμενο της Μυρσίνης Ζορμπά - "Διακόπτουμε τις χημειοθεραπείες, δεν υπάρχουν εναλλακτικές"

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

MissBloom TEAM
ζορμπα

Πανελλήνια θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, η όποια έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 74 τών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσα από μία ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, την οποία αναδημοσίευσε ο σύντροφός της, Αντώνης Λιάκος. Εκεί παρατίθεται και ένα συγκλονιστικό κείμενο που έγραψε η ίδια, αφότου οι γιατροί της είπαν ότι σταματούν τις χημειοθεραπείες γιατί δεν είχαν πλέον αποτέλεσμα.

Το τελευταίο κείμενο της Μυρσίνης Ζορμπά:

"Η λέξη που ταιριάζει σε αυτόν τον σύντομο ορίζοντά μου είναι η ανυπαρξία. Δεν περιγράφεται, γιατί είναι ένας ου τόπος, ου χρόνος. Την περασμένη εβδομάδα στη συζήτηση με τον γιατρό κατάλαβα ότι διακόπτουμε τις χημειοθεραπείες, δεν είχαν αποτέλεσμα, και ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Επομένως η ανυπαρξία είναι αυτό που εκφράζει καλύτερα, που διατυπώνει με μεγαλύτερη ακρίβεια αυτό που έρχεται. Βέβαια όλο το διάστημα, εδώ και έναν χρόνο, μέσα από τη συμπίεση, που διαρκώς μεγαλώνει, τον χρόνο που η κλεψύδρα του αδειάζει, διογκώνεται ο φόβος, που στην αρχή είχε μερικές χαραμάδες, κάποιες ελπίδες, μερικά ίσως πιθανόν, και σιγά σιγά ο φόβος καταλαμβάνει όλον τον υπάρχοντα χρόνο και είναι τόσο απόλυτος που πια δεν φοβάσαι, γιατί δεν υπάρχει μέσα σε αυτό κάτι που να κινείται, να έχει μία ροή.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ