Follow us

Solo Travelers | Η νέα ταξιδιωτική τάση που αλλάζει τον τουρισμό

Το "solo traveling" είναι η νέα τάση που σπάει κάθε ταμπού και αλλάζει τα τουριστικά δεδομένα.

καλοκαίρι iStock

Το να ταξιδεύει κανείς μόνος του, το λεγόμενο solo traveling, είναι κάτι που ακολουθούν πολλοί, ωστόσο το ποσοστό των ατόμων που επιλέγουν αυτή τη μορφή τουρισμού έχει αυξηθεί στο 40% και γι' αυτό πλέον θεωρείται τάση.

Στην επιλογή αυτή των ταξιδιωτών, σημαντικό ρόλο μεταξύ άλλων έπαιξε ο κορoνοϊός, καθώς μας έκανε να εκτιμούμε την κάθε στιγμή και να μην παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Ακόμα, ο περιορισμός που είχε τεθεί, αύξησε την ανάγκη για ταξίδια. Κυριαρχεί η πεποίθηση "σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε”. Δεν υπάρχει η υπομονή να περιμένει κανείς την παρέα του για το πότε θα συγχρονιστούν οι άδειές τους, θα υπάρχει το ανάλογο budget, θα μπορούν να μείνουν μόνοι τους χωρίς τα παιδιά ή δε θα έχουν οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.

Η αλήθεια είναι πώς όταν ταξιδεύει κανείς μόνος του, έχει τη δυνατότητα να απολαύσει και να οργανώσει τις διακοπές του όπως αυτός επιθυμεί. Από την ώρα που θα ξυπνήσει, τα μέρη που θα επισκεφτεί, τα εστιατόρια που θα πάει να γευματίσει, τις ώρες που θα ξεκουραστεί και τον κόσμο που θα γνωρίσει. Ωστόσο, η επιλογή του "solo traveling" δεν είναι για όλους, διότι για να το τολμήσεις και να έχεις μία όμορφη εμπειρία, πρέπει να τα έχεις πολύ καλά με τον εαυτό σου. Είναι ο βασικός παράγοντας και από αυτό εξαρτάται και το αν θα γνωρίσει κάποιος νέους φίλους.

Solo Travelers | Η νέα ταξιδιωτική τάση που αλλάζει τον τουρισμό

Στο σημείο αυτό να πούμε, ότι αν κάποιος επιθυμεί να το δοκιμάσει και φοβάται να κάνει την αρχή, υπάρχουν ταξιδιωτικά πρακτορεία που μπορούν να σε βοηθήσουν στην υλοποίηση του με τα "πακέτα για έναν", αλλά και group που αποτελούνται από "solo travelers", όπου ζουν την εμπειρία μαζί, μέσω δραστηριοτήτων. Ωστόσο, για σένα που θες να σπάσεις το ταμπού και να το τολμήσεις, σου έχουμε βρει κάποιες εφαρμογές, οι οποίες θα σου κάνουν τις διακοπές πιο εύκολες και ευχάριστες.

SoloTraveller: Το συγκεκριμένο app προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να λαμβάνουν συμβουλές αναφορικά με τους προορισμούς που επισκέπτονται, (μπαρ, εστιατόρια, αξιοθέατα) επιτρέποντάς τους παράλληλα να συνδέονται και να επικοινωνούν online -και όχι μόνο- με άλλους ταξιδιώτες. Όλα αυτά χρησιμοποιώντας παραμέτρους όπως η ηλικία, το φύλο, τα ενδιαφέροντα και η τοποθεσία.

Travello: Το Travello αποτελεί ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους ταξιδιώτες, όπου μέσω αυτού, έρχονται σε επαφή με άλλους ταξιδιώτες που βρίσκονται στον ίδιο προορισμό με εκείνους και μοιράζονται μαζί τους ταξιδιωτικά tips ή εμπειρίες μέσω των προφίλ τους.

Tourlina: Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες, να τη χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν μια φιλική συντροφιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε έναν άγνωστο προορισμό και να λάβουν συμβουλές για τους διάφορους προορισμούς που επισκέπτονται ή σκοπεύουν να επισκεφτούν.

Google Translate: Με την εφαρμογή μπορείτε να τραβήξετε με το smartphone σας μια φωτογραφία από μια πινακίδα ή ένα μενού εστιατορίου και η εφαρμογή θα κάνει τη μετάφραση για εσάς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ