Follow us

Στον φωτογράφο Jošt Franko το βραβείο The Aftermath Project

Ο Σλοβένος φωτογράφος Jošt Franko είναι ο φετινός νικητής του The Aftermath Project.

Aftermath project Instagram

Ο Σλοβένος φωτογράφος Jošt Franko είναι ο φετινός νικητής του The Aftermath Project, βραβείου που απονέμεται από αμερικανικό οργανισμό, ο οποίος υποστηρίζει την αφήγηση μέσω φωτογραφίας ιστοριών που αφορούν μεταπολεμικές περιόδους.

Ο Jošt Franko κέρδισε το βραβείο και χρηματικό έπαθλο 25.000 δολαρίων για το έργο του που τεκμηριώνει μια κοινότητα και ένα τοπίο βαθιά αμαυρωμένο και περιθωριοποιημένο από τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το έργο του Nicht Fallen εξιστορεί και απεικονίζει τις ζωές ανθρώπων οι οποίοι, τρεις δεκαετίες μετά το τέλος της σύγκρουσης, παραμένουν σε καταυλισμούς προσφύγων σε βαλκανικές χώρες.

Ο Jošt Franko βασίζεται κυρίως στη φωτογραφία για να αφηγηθεί τις ιστορίες του, αλλά το έργο, για το οποίο εργάζεται από το 2017, περιλαμβάνει επίσης συμμετέχοντες που αφηγούνται τις εμπειρίες τους, μετατρέποντας τις λέξεις σε εικόνες, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Slovenija.

Ο νεαρός Σλοβένος φωτογράφος και εικαστικός έχει πλέον ενταχθεί στη διάσημη ομάδα άλλων νικητών του The Aftermath Project, συμπεριλαμβανομένων των Jim Goldberg, Stanley Greene και Nina Berman.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ