Follow us

Lady N Tramp | Τα καλύτερα ζυμαρικά και οι κορυφαίες πίτσες της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Μπουκιά & έρωτας: Τα ζυμαρικά & οι πίτσες της Αθήνας που μας έκλεψαν την καρδιά, όπως η Λαίδη του Αλήτη

MissBloom TEAM
lady

Ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα και κεφτέδες ήταν αρκετά για να ενώσουν με ένα τυχαίο φιλί την αρχοντική "Λαίδη” με τον κοπρίτη "Αλήτη” και να δώσουν σε γενιές και γενιές ίσως μια από τις πιο εικονικές & ρομαντικές σκηνές του αμερικανικού κινηματογράφου. Και παρόλο που ο Γουόλτ Ντίσνεϋ σκεφτόταν να αφαιρέσει τη συγκεκριμένη σκηνή από την τελική ταινία γιατί πίστευε ότι δεν θα ήταν αρκετά ρομαντική και πως θα ήταν γελοίο να δείχνει σκυλιά να τρώνε σπαγγέτι, έκανε λάθος. Όχι μόνο έκανε όλο τον πλανήτη να ερωτευτεί, αλλά τον έκανε και να πεινάσει. Ποιος δεν λιγουρεύτηκε αυτά τα λαχταριστά ζυμαρικά;

Το παραμύθι και αυτό το εμβληματικό πιάτο spaghetti & meatballs αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης μερικών ρομαντικών ψυχών με ιταλική φινέτσα να δημιουργήσουν το Lady N Tramp, ένα italian street food μαγαζάκι στην Αιόλου, σε μια από τις πιο γευστικές γειτονιές της Αθήνας. Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του καλεί τον κόσμο να ερωτευτεί και να μοιραστεί με αγαπημένα πρόσωπα ένα κουτί γεμάτο λαχταριστά φρέσκα ζυμαρικά ή μια απολαυστική πίτσα, είτε από κοντά είτε στο σπίτι, αφού δίνει και τη δυνατότητα delivery (μέσω e-food και Wolt).

Αν και το να μοιραστούμε φαγητό δεν ήταν στα πλάνα μας -γιατί όπως λέει και ο Joey στα Φιλαράκια "Joey Doesn't Share Food”- πήγαμε, δοκιμάσαμε και μπορούμε να` πούμε ότι μας έκλεψαν την καρδιά.

Lady N Tramp | Τα καλύτερα ζυμαρικά και οι κορυφαίες πίτσες της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Μπορείς να δοκιμάσεις πίτσες, ζυμαρικά & πανίνι και να ερωτευτείς, παραγγέλνοντας μέσω Wolt & E-food.

Οι σεφ του μαγαζιού ετοιμάζουν σε τρέλα χειροποίητα ζυμαρικά. Με βασικά συστατικά το σιμιγδάλι και το νερό φτιάχνουν ζυμαρικά σε μορφή rigatoni, casarecce και campanelle και τα σερβίρουν σε γενναίες ποσότητες σε κόκκινα κουτάκια με μπόλικη σάλτσα φτιαγμένη με φρέσκα υλικά.

lady

Βρες το pasta bucket που λιγουρεύεσαι στην Wolt & E-food

Στη βιτρίνα του μαγαζιού ετοιμάζουν και το γνωστό σε όλους τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας Cacio e pepe, ένα παραδοσιακό πιάτο ζυμαρικών από την κουζίνα της πόλης της Ρώμης. Χειροποίητα ζεστά pasta με πιπέρι ρίχνονται μέσα σε ένα μεγάλο κεφάλι παρμεζάνας, δίνοντας την καλύτερη επιλογή σε όσους λατρεύουν τις τυρένιες γεύσεις.

Εκτός του Cacio e pepe, ανάμεσα στα αγαπημένα μας pasta buckets ήταν το Chicken Alfredo με κρεμώδη σάλτσα με κοτόπουλο και μανιτάρια, το Beef Ragu με μοσχαράκι μαγειρεμένο σε σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες, καρότο και μυρωδικά και το αλά ελληνικά Mousaka Style με μελιτζάνα, μοσχαρίσιο κιμά, μπέικον και μπεσαμέλ.

Για όποιον λιγουρευόταν το πιάτο που ένωσε την Λαίδη και τον Αλήτη, προτείνουμε την Bolognese τους, η οποία μπήκε στο μενού τους ως την μετεξέλιξη του Spaghetti & Meatballs της ταινίας της Disney.

lady

Cacio e Pepe, μια παραδοσιακή συνταγή που έρχεται από τη Ρώμη & μπορούμε να τη γευτούμε στο Lady N Tramp.

Κάτι επίσης, που μας άρεσε είναι οι πολλές επιλογές σε toppings. Πέρα από την κλασική παρμεζάνα, έχουν crispy παρμεζάνα, παρμεζάνα με μπέικον, παρμεζάνα με σκόρδο και μυρωδικά και καυτερή παρμεζάνα.

Το δεύτερο μισό του μαγαζιού είναι αφιερωμένο στις πίτσες. Πίτσες με φρέσκα υλικά φουρνίζονται και ψήνονται εκείνη τη στιγμή και κάνουν όλο τον δρόμο να μυρίσει φρεσκοψημένη ζύμη.

pizza

Η Pizza Pan είναι μία πίτσα άκρως χορταστική & θα τη βρεις online στην Wolt & στο E-food.

Στο Lady N Tramp θα βρούμε δύο ειδών ζύμες: την κλασική λεπτή & crispy ιταλική ζύμη, αλλά και την μπαμπάτσικη αμερικάνικη ζύμη, που την ονομάζουν Pizza Pan. Παίρνοντας μια γεύση από όλες τις επιλογές θα λέγαμε ότι must-try είναι από τα Pizza Pans η Pepperoni και η Chicken BBQ και από τις πίτσες με λεπτή ζύμη λατρέψαμε την Prosciutto E Funghi με σάλτσα ντομάτας, mozzarella, prosciutto cotto και μανιτάρια και την Tartufo με σάλτσα creamy truffle, mozzarella και μανιτάρια.

pizza

Διάλεξε ζύμη, τα αγαπημένα σου υλικά & παράγγειλε μέσω Wolt & E-food

Plus σε όλα αυτά είναι και ιδανική επιλογή για όσους θέλουν κάτι πιο light είναι τα panini, τα ιταλικά σάντουιτς που γεμίζονται με λαχταριστά υλικά όπως prosciutto Parma, ρόκα, ντομάτα, φρέσκια mozzarella και cocktail sauce.

lady

Τα καλούδια του Lady N Tramp μπορούμε να απολαύσουμε στα τραπεζάκια του Lady N Tramp στην Αιόλου με θέα την Ακρόπολη, κάνοντας βόλτες στην όμορφη Αθήνα, αλλά και φυσικά στον καναπέ μας, αφού κάνει και delivery μέσω E-food και Wolt σε πολλές, πολλές περιοχές της Αθήνας.

More info:

Αιόλου 19, Αθήνα (κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης) Google Maps

E-food και Wolt

Ώρες & Μέρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:30 AM–12:30 AM

Για yummy frantic scrolling ακολουθήστε τους και στο Instagram

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ