Follow us

Πέθανε ο διάσημος Ρώσος σχεδιαστής μόδας Valentin Yudashkin

Ο σχεδιαστής μόδας Valentin Yudashkin πέθανε σε ηλικία 59 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου του που είχε στη Μόσχα.

Valentin Instagram

Ο σχεδιαστής μόδας Valentin Yudashkin, ο πρώτος Ρώσος σχεδιαστής μόδας που έγινε δεκτός στην Ένωση Υψηλής Ραπτικής της Γαλλίας τη δεκαετία του 1990, πέθανε σε ηλικία 59 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος μόδας που είχε στη Μόσχα.

Yudashkin δεν υπάρχει πια", δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου μόδας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ο σχεδιαστής έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

"Δυστυχώς, σήμερα μάθαμε την τραγική είδηση του θανάτου του Valentin Yudashkin. Ο πρόεδρος Vladimir Putin εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του σχεδιαστή, λέγοντας ότι υπήρξε μια προσωπικότητα που "συνέβαλε πολύ στην ανάπτυξη της ρωσικής τέχνης στη χώρα (...), καθώς και στην προώθηση του ρωσικού πολιτισμού στο εξωτερικό".

"Ιδιοφυής σχεδιαστής μόδας, αναγνωρισμένος διεθνώς, τα ρούχα του φορούσαν αστέρια της σοουμπίζ, του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενώ οι επιδείξεις που έκανε προσήλκυαν μεγάλο ενδιαφέρον", αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Πρώτου καναλιού της ρωσικής τηλεόρασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ