Follow us

Βασιλική Χαστατζέρη- Σουλιώτη | Βραβεύτηκε η μαία που έφερε στον κόσμο πάνω από 60 παιδιά στη Σίφνο, ένα από αυτά στον αέρα

Μια ζωή στο πλευρό των γυναικών.

μαια

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Σύλλογος Γυναικών Σίφνου "Το σμάρι" στη μαία του νησιού στο πλαίσιο του 14ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο νησί (20-22 Απριλίου). Τη Βασιλική Χαστατζέρη- Σουλιώτη, τη γυναίκα που φρόντισε για τριάντα περίπου χρόνια τις γυναίκες του νησιού. Ήταν εκείνη που παρακολούθησε τις εγκυμοσύνες τους, τις βοήθησε να γεννήσουν, τις στήριξε ψυχολογικά σε αυτή τη διαδρομή.

Μια γυναίκα "σταλμένη εδώ από τον Θεό" όπως πιστεύει η ίδια στο νησί. Η ιστορία ξεκινά το 1979, όταν η Βασιλική Χαστατζέρη- Σουλιώτη έφτασε στη Σίφνο, σε ηλικία μόλις 26 ετών, χωρίς να έχει καταγωγή από το νησί και χωρίς να γνωρίζει κανέναν. Είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Σχολή Μαιών της Θεσσαλονίκης, ενώ προηγουμένως είχε σπουδάσει δύο έτη στη σχολή του μαιευτηρίου Έλενα.

Η μαία κέρδισε την εμπιστοσύνη των γυναικών. Στην αρχή της θητείας της στο νησί πήγαινε χωριό- χωριό. Είχε ζητήσει από πριν να συγκεντρωθούν όλες οι γυναίκες προκειμένου να τους μιλήσει. Εκείνη την εποχή, κάποιες γυναίκες δεν γνώριζαν καν τις φάσεις του κύκλου, ούτε πώς να περιποιούνται σωστά τον εαυτό τους. Η κυρία Χαστατζέρη- Σουλιώτη τους έμαθε τους κανόνες υγιεινής και τις ενημέρωνε για γυναικολογικά ζητήματα. Τόσο την είχαν εμπιστευτεί, που κάποιες γυναίκες την πλησίαζαν και της εκμυστηρεύτηκαν πως δεν γνώριζαν τι σημαίνει κορύφωση στην ερωτική πράξη.

"Δεν είναι σκεύος ηδονής οι γυναίκες, να τις χρησιμοποιούν οι άντρες χωρίς να τις σέβονται" λέει στο Womantoc η μαία. "Οι άντρες, εκείνα τα χρόνια, συνήθιζαν να ικανοποιούνται μόνο εκείνοι. Κι αυτό είχε αναπόφευκτα αντίκτυπο και στη σχέση, αφού οι γυναίκες απέφευγαν την ερωτική πράξη. Στο τέλος τελικά το ζευγάρι απομακρυνόταν" εξηγεί.

Και συνεχίζει: "Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τίποτα. Έπρεπε συχνά να κάνω και την ψυχολόγο. Έμπαινα στα σπίτια των ανθρώπων και γνώριζα τα προβλήματα του κάθε σπιτιού. Προβλήματα υγείας, οικονομικά, προβλήματα στις σχέσεις τους, μα τα κράτησα όλα μυστικά" σημειώνει η ίδια.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ