Follow us

Μπορεί να ξεχάσει ο καθένας μας το μωρό στο αυτοκίνητο; Tι είναι το Σύνδρομο του "Ξεχασμένου Μωρού"

Το τραγικό γεγονός με το μωρό που έχασε τη ζωή του στην Άρτα μας κάνει – γονείς και μη- να αναρωτηθούμε πώς γίνεται ένας πατέρας να ξεχάσει το μωρό του στο αυτοκίνητο.

Μωρό - Αυτοκίνητο iStock

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με το μωρό που "ξεχάστηκε" στο αυτοκίνητο, πολλοί από εμάς -γονείς και μη- αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατό να ξεχάσει κάποιος το παιδί στο αυτοκίνητο. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι δεν είναι απίθανο και ότι μπορεί, υπό συνθήκες, να συμβεί στον καθένα μας.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό φορέα για τα περιστατικά θερμοπληξίας παιδιών σε αυτοκίνητα (NoHeatStroke.org), από το 1998, περισσότερα από 900 παιδιά έχουν πεθάνει σε ζεστά αυτοκίνητα και περισσότερα από τα μισά από αυτά, τα άφησε πίσω εν αγνοία του ο φροντιστής τους.

Ο David Diamond, PhD, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και ειδικός στη γνωστική νευροεπιστήμη, που έχει μελετήσει το ρόλο της μνήμης σε τέτοιες τραγωδίες, διαπίστωσε ότι το άγχος που αντιμετωπίζουν οι γονείς στην καθημερινή ζωή μπορεί να κάνει αυτά τα κενά μνήμης πιο πιθανά. Το να ξεχνάμε ένα παιδί δεν είναι πρόβλημα αμέλειας, αλλά πρόβλημα μνήμης, ισχυρίζεται ο καθηγητής.

Δείτε περισσότερα στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ