Follow us

Όλα όσα μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου

Δείτε το φετινό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Κήπου για το φετινό καλοκαίρι.

MissBloom TEAM
μουσικη © Akriviadis

Μελωδίες που μας χαλάρωσαν. Ρυθμοί που μας έκαναν να χορέψουμε. Λέξεις και στίχοι από αγαπημένα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που σιγοψιθυρίσαμε. Ένα υπαίθριο μουσικό σινεμά που μας ταξιδεύει στις πιο λαμπερές πρωτεύουσες της κλασικής μουσικής και της όπερας και στα πιο μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου. Μια οθόνη με μαυρόασπρα καρέ από την εποχή του βωβού κινηματογράφου, με ζωντανή μουσική από ένα πιάνο να τους δίνει φωνή. Πολύχρωμες εικόνες θεάτρου σκιών πάνω σε έναν άσπρο μπερντέ που σκορπίζουν χαμόγελα. Συγκεντρώσαμε όλα όσα μάς περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου.

Ελληνικό τραγούδι στον Κήπο

Ο Κωστής Μαραβέγιας ανοίγει και φέτος το καλοκαίρι με ένα πάρτι, μια γιορτή χαράς, συγκίνησης, χορού και τραγουδιού στον Κήπο του Μεγάρου (16/6), εκεί που για τρεις συνεχόμενες χρονιές ο γνωστός τραγουδοποιός έκανε απανωτές sold out εμφανίσεις. Μαζί του, οι εξαίρετοι μουσικοί και σταθεροί φίλοι και συνεργάτες του: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο, πλήκτρα), Demian Gomez (κρουστά, τύμπανα).

Μετά την πρώτη μαγική βραδιά της στον Κήπο, τον Ιούλιο του 2019, η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει φέτος στην υπαίθρια σκηνή του Μεγάρου (23/6) με την καινούργια συναυλία της, μεταφέροντας το πάθος και τη συγκίνηση της ερμηνείας της σε ένα από τα πιο όμορφα καλοκαιρινά στέκια της πόλης και έχοντας στις αποσκευές της έναν νέο δίσκο και τραγούδια που κατέκτησαν τις ραδιοφωνικές συχνότητες. Τη συντροφεύουν οι μουσικοί: Ευριπίδης Ζεμενίδης (κιθάρες), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα), Γιώργος Ντάνης (μπάσο) και Werra Kijewska (τσέλο). Στα φωνητικά, η Ειρήνη Ζούτσου και η Αιμιλία Παπαπέτρου.

Στις 7/7 η Λένα Πλάτωνος μας προσκαλεί σε μία βραδιά μυσταγωγίας σε μία συναυλία εφ’ όλης της ύλης, από το "Σαμποτάζ", την "Λιλιπούπολη" και τις "Μάσκες ηλίου" έως τη μελοποιημένη ποίηση του Καβάφη και του Καρυωτάκη, που περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από την αναμενόμενη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Εννέα στο φως". Επί σκηνής, η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, που θα παρουσιάσει μέρος από τις λυρικές αφηγήσεις και τα διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του αρχαίου κόσμου, αλλά και η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Γιάννης Παλαμίδας, οι καθιερωμένοι ερμηνευτές της Λένας Πλάτωνος. Καλεσμένοι της καταξιωμένης συνθέτριας, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Κωνσταντίνος Βήτα. Τους πλαισιώνει μια εξαιρετική ομάδα μουσικών και τεχνικών, που αποτελείται από τους: Stergios T./Στέργιο Τσιρλιάγκο (πλήκτρα, sound design, programming), Μιχάλη Παπαπέτρου (πλήκτρα-διεύθυνση συνόλου), Βαχάν Γκαλστιάν (πνευστά), Μιχάλη Πορφύρη (τσέλο). Ενορχήστρωση: Stergios T., Λένα Πλάτωνος.

Αφιέρωμα στον Leonard Cohen

Τρεις μουσικοί και τρεις νέες τραγουδίστριες ερμηνεύουν στιγμές από την πορεία του Leonard Cohen (1/7). Η εύθραυστη αθωότητα της Nalyssa Green, η βαθιά εκφραστική φωνή της Sugahspank! και η καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή της Lou, πλαισιωμένες από τον ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα και τον κιθαρίστα Άδωνη Γουλιέλμο (Swing Shoes), συναντιούνται στη σκηνή σε μια ζωντανή σύμπραξη προς τιμήν του μεγάλου Leonard Cohen.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ