Follow us

Ένα διαμέρισμα εποχής στα Εξάρχεια εκσυγχρονίζεται με νότες του σήμερα

Ένα διαμέρισμα-ρετιρέ σε πολυκατοικία της δεκαετίας του 1960 στα Εξάρχεια μετατρέπεται σε διαμέρισμα σύγχρονων προδιαγραφών, χωρίς να χάσει την αρχική του ταυτότητα.

διαμέρισμα Courtesy of Cadu Architects / Βαγγέλης Πατεράκης

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Cadu Architects, ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος-ρετιρέ σε πολυκατοικία της δεκαετίας του 1960 στα Εξάρχεια και το εκσυγχρόνισε, χωρίς να χαθεί η "αίσθηση” της εποχής του, με έναν περιορισμένο προϋπολογισμό.

Με το πλεονέκτημα ότι το διαμέρισμα είχε εξαρχής καλή διαρρύθμιση και ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία και υλικά, διατηρήθηκαν και προστέθηκαν συνδυαστικά με αυτά ορισμένες πινελιές.

Ένα διαμέρισμα εποχής στα Εξάρχεια εκσυγχρονίζεται με νότες του σήμερα
σαλόνι

Όπως βλέπουμε και από το σαλόνι, αλλά και στην πορεία σε όλο το διαμέρισμα, τα παρκέ, μωσαϊκά και μαρμάρινα δάπεδα έχουν διατηρηθεί, ενώ τα χρωματιστά έπιπλα και διακοσμητικά όπως η λαχανί καρέκλα και το βάζο και ο γκρι καναπές, προσδίδουν μία ενδιαφέρουσα νότα.

Η κρεβατοκάμαρα, το σαλόνι και το γραφείο έχουν διατηρήσει τα μινιμαλιστικά χρώματα ως βασικά και γύρω από αυτά έχουν προστεθεί χρωματικές πινελιές, μέσα από τα λαχανί και κίτρινα μαξιλάρια και ράφια.

κρεβατοκάμαρα
γραφείο
κρεβατοκάμαρα

Φυσικά, το σύνθετο με τα ράφια γύρω από την τηλεόραση, δίνει την απόλυτη ρετρό αίσθηση, με τα βιβλία και τα cd, να μας παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή.

σαλόνι

Το λουτρό και η κουζίνα έχουν ανακαινιστεί πλήρως. Η κουζίνα είναι φωτεινή, αλλά παράλληλα μοντέρνα με τα λευκά ντουλάπια της και το ξύλινο τραπέζι, ενώ η γλάστρα με τα λουλούδια, προσθέτουν μία καλοκαιρινή αίσθηση ηρεμίας και ρομαντισμού.

κουζίνα
κουζίνα

Το λουτρό έχει έχει ακολουθήσει πιο σύγχρονη κουλτούρα με το ασπρόμαυρα πλακάκια με μοτίβο και τα σκουρόχρωμα ντουλάπια.

λουτρό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ