Follow us

Η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε τον τίτλο "Μις Ευρώπη" και έσπασε το άβατο του Αγίου Όρους

Η πρώτη Μις Ελλάς με το στέμμα της Μις Ευρώπης σε ηλικία 18 ετών, στις 6 Φεβρουαρίου το 1930, έγινε λαίδη Ράσσελ και πάτησε στο Άγιο Όρος.

MissBloom TEAM
womantoc

Η ωραιότερη γυναίκα της Ευρώπης το 1930 ήταν ένα κορίτσι από τη Μάνη. Το όνομά της Αλίκη Διπλαράκου. Η ομορφιά της ήταν ένας μύθος για το "αιώνιον ελληνικόν κάλλος". Είχε αποσπάσει τον θαυμασμό εκείνη την προπολεμική χρονιά στα καλλιστεία που της έδωσαν τον τίτλο της "Μις Ελλάς" στο θέατρο "Ολύμπια" της οδού Ακαδημίας και το όνομά της έκανε το γύρο του διεθνούς Τύπου.

Ο Γιάννης Καιροφύλλας έγραφε στο βιβλίο του πώς "ο θρίαμβος της Αλίκης Διπλαράκου έσπασε τον πάγο ανάμεσα στην αστική τάξη και στον θεσμό της ομορφιάς. Επειδή η νεαρή Αλίκη ήταν από "πολύ καλή οικογένεια", πολλά νέα κορίτσια από εξίσου καλές αστικές οικογένειες έτρεχαν να διαγωνιστούν τα επόμενα χρόνια. Στην επιτροπή κρίσεως ήταν και ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Παρθένης. Και οι 15 κριτές είχαν τότε ψηφίσει την Αλίκη Διπλαράκου. Ηταν ψηλή και λυγερή, με εκφραστικά μάτια, με θαυμάσιες γραμμές, όπως έλεγαν τότε, και εκπροσωπούσε επάξια την ελληνική ομορφιά".

Συνέχισε την ανάγνωση στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ